TechCrunch Disrupt San Francisco'da kazanan Alfred Club oldu

TechCrunch Disrupt San Francisco'da kazanan Alfred Club oldu

Silikon Vadisi'nin en popüler girişimcilik etkinliklerinden TechCrunch Disrupt, bu yıl da bir çok girişimi ve çok önemli yatırımcıları bir araya getirdi. TC Disrupt San Francisco 2014 etkinliğinin seçim gününde en mutlu isim de AlfredClub.com (sunum) oldu.

Yahoo CEO'su Marissa Mayer ve Google Ventures'dan Kevin Rose gibi önemli isimlerin dahil olduğu jüri, finale kalan Alfred Club, Partpic, PatternEQ, Shipstr, Stack ve Vinli girişimleri arasından seçim yaptı. Toplamda ise iddialı 28 girişim TechCrunch Disrupt SF 2014 Battlefield yarışmasında kendini tanıtma şansı yakaladı.

Birinci seçilerek 50 bin dolar ödül kazanan Alfred Club, Jessica Beck ve Marcela Sapone tarafından paylaşım ekonomisi fikriyle kurulan bir girişim. Alfred Club, kullanıcılarının yerel hizmet sağlayıcılara kolayca ulaşmasını sağlıyor ve üyeler ev işleri için haftalık 25 dolardan başlayan fiyatlarla otomatik (periyodik) çalışan hizmetler ayarlabiliyor.

alfred club hizmetYaşamınız için insan gücüne dayalı işletim sistemi olarak tanımlanan Alfred Club, kuru temizlemeden, bakkal alışverişine; ev temizliğinden çamaşır hizmetlerine kadar farklı alanlarda yerel çözümler sunuyor. Bu arada TechCrunch'ın kurucusu Michael Arrington'ın yatırım şirketi CrunchFund'a yatırım yapmış ama Michael'in jüri içinde yer almadığını paylaşalım.

İkinci seçilen girişim Shipstr

Pahalı uluslarası kargolama sistemini bozmak isteyen Shipstr.com (sunum), bulut tabanlı bir platform. Farklı alanlardan farklı hizmet sağlayıcıları tek bir noktada toplayarak fiyat ve komisyonlar hakkında bilgi topluyor. Kullanıcıları direkt hizmet sağlayıcılarla temasa geçmesini sağlayarak daha hızlı ve daha uygun fiyatlı bir hizmet almasını sağlıyor.

Amerikan kargo/lojistik şirketlerinin API bilgisi sunabildiğini ama Çin'de bu işin bir standardı olmadığı söyleniyor. Bu nedenle Excel üzerinden bilgi almak gibi bir çözüm bulunmuş ki Shipstr'ın zamanla bu pazarı geliştireceğini ve bu elle yapılan işlerin fazla uzun sürmeyeceğini düşünüyorum.

Türkiye'den örnekler

TC Disrupt kazananlarına bakarak Türkiye'deki girişimleri düşündüğümde hizmet alanında Ehil.com, Armut.com, Sahibinden Hizmetler geliyor. Bunlar arasına dün Pilott Girişimcilik Zirvesi'nde sahne alan TemizlikYolda.com'u da eklemem lazım. Lojistik işinde fiyat toplama işine baktığımda ise aklıma Webnak.com geliyor.

Yerli ve küresel örneklerin başarısı birbirine ne kadar paralel gidecek dersiniz?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.