PİLOTT Girişimcilik Zirvesi'nde ödül kazanan girişimler açıklandı

PİLOTT Girişimcilik Zirvesi'nde ödül kazanan girişimler açıklandı

Bugün gerçekleşen ve canlı yayınla paylaştığımız Pilott Girişimcilik Zirvesi'nde hem yerli ve yabancı konuşmacılar deneyimlerini paylaştı hem de PİLOTT'un 2. dönem girişimleri yatırımcı karşısında sunumlarını yaptı. Sunumlar sonunda 4 girişim çeşitli ödüller kazandı.

İlk kez düzenlenen PİLOTT Girişimcilik Zirvesi, PİLOTT'un 2. dönem girişimcileri için sunum günü olma özelliğini taşıyordu. Her biri 3 dakikalık sunum yapan ve 3 dakika boyunca jürinin sorularını cevaplayan 10 girişimden 3'ü seçilerek çeşitli ödüller kazandı.

Kazanan girişimlere nakit para ödülü ve Silikon Vadisi'ne seyahat fırsatı

Aşağıda kısa tanıtımlarını verdiğiniz girişimlerden 3. seçilen Temizlik Yolda 10 bin TL, 2. seçilen Vitringez 30 bin TL, 1. seçilen ise Marvin ise 60 bin TL ödül ve her girişim Silikon Vadisi seyahati kazandı.

Türk Telekom'un girişim hızlandırma programında jüri özel ödülünü kazanan Zap ise Techcrunch London Disrupt etkinliğine gidiş dönüş bileti ve kendini Avrupa teknoloji ekosistemine tanıtma hakkı kazandı.

  1. Atdaa.com: Turistler için güvenilir gezi rehberi sunan, kaliteli ve orijinal içerik üretimine dayanan online seyahat asistanı. Şu anda 20 bin üyesi var ve rakiplerine nazaran daha iyi içerikler sunduğunu savunuyor. San Francisco merkezli ve İstanbul'dan sonra küresel bir açılım göstermek istiyor. scratch.mit.edu
  2. Game Looper: Scratch gibi kod yazmadan 2 boyutlu mobil oyun geliştirilmesini sağlayan platform olarak komisyon ve sabit gelirle gelir sağlamayı hedefliyor. Hibe desteğiyle işe başlamış ve öncelikle eğitim kurumlarına odaklanarak büyümek istiyor.
  3. PirAlev.com: Akıllı sistemlere kolay entegre olabilen, kazazedelerin yerini tespit edebilen, çabuk tepki veren, düşük maliyetli yangın tespit sistemi. Güçlü bir ekip tarafından geliştirilen Pir Alev, fiyat ve teknolojik açıdan kendini rekabete hazır hissediyor.
  4. HizliCeviri.net: Online ve hızlı çeviri hizmeti sunan bulut tabanlı çeviri platformu. Hızlı bir şekilde kelime tabanlı fiyat bilgisi verebiliyor ve arka planda 350 çevirmen bulunuyor. Nisan'da küresel pazara açılmayı planlıyor.
  5. Marketika.com: Küçük ve orta ölçekli perakende işletmelerin dükkan açarak satış yapabildiği, ürünlerinin ve siparişlerinin takibini yapabildiği internet tabanlı bir satış kanalı oluşturuyor.
  6. Marvin: Geliştirilen detaylı akıllı sürüş değerlendirme ve kaza analiz sistemini kurumsal pazarda yaygınlaştırarak bu alandaki masrafları en aza indirmek istiyor.
  7. TemizlikYolda.com: Temizlik alanında bir pazaryeri. Kullanıcılara kuru temizleme, ev temizliği, halı ve perde temizliği, çamaşırhane, pet kuaförü, oto kuaförü gibi bir çok alanda konum tabanlı seçim yapma şansı sunuyor.
  8. VitrinGez.com: Kullanıcılarının moda ve dekorasyon ürünlerine en hızlı şekilde ulaşmalarını sağlayan, indirim alarmı, moda alarmı, listeleme gibi özellikler sunan bir girişim.
  9. UzmanVergi.com: Şahıs şirketleri gibi kendi vergi beyanını verebilen vergi mükelleflerinin muhasebe ve vergi beyanı işlemlerini yapabilecekleri bir SaaS girişimi.  Muhasebe işlemlerindeki yönetim/takip sorunlarına çözüm sunmak istiyor.
  10. Zap: Taksiler üzerinde LED reklam ekranları yerleştirerek bunları anlık olarak yönetim hizmeti sunuyor. Kendini yeni nesil akıllı açıkhava reklam mecrası olarak tanıtıyor.
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.