Stripe, Apple Pay entegrasyonunu duyurdu, sırada Square ve diğerleri var

Stripe, Apple Pay entegrasyonunu duyurdu, sırada Square ve diğerleri var

Apple'ın 9 Eylül'deki lansman etkinliğinde Apple Pay'i duyurmasıyla birlikte, PayPal'ın sahibi eBay'in hisselerinde yüzde 2,8 düşüş yaşandı. Mobil ödemelerde taşları yerinden oynatması beklenen Apple Pay, bu süreci endüstride hızlı bir entegrasyonla başlatıyor gibi görünüyor.

ebay hisse

Apple Pay'in duyurulmasından kısa bir süre sonra Apple Pay desteğini duyuran Stripe, entegrasyonu en hızlı gerçekleştiren girişimlerden biri oldu. Stripe kullanıcısı işletmelerin Apple Pay seçeneğini uygulamalarına eklemesinin yolunu açan şirket, müşterilerini Ekim ayında piyasaya çıkacak olan Apple Pay için de hazırlamaya çağırdı. Halihazırda Instacart, Lyft, TaskRabbit ve Spring gibi çok sayıda hizmet odaklı uygulamayla birlikte çalışan Stripe, mobil ödemelerdeki yeni akımın öncülerinden biri olmak istiyor.

Bu alandaki bir diğer önemli girişim Square de Apple Pay entegrasyonunu yapacağını duyurdu. Square CEO'su Jack Dorsey, Twitter hesabında Square'i kullanan milyonlarca müşterisinin Apple Pay dahil her türlü yeni ödeme alternatifini kabul edebileceğini söyledi.

İki şirketin açıklamalarının ardından rakiplerinin de kısa sürede entegrasyonu takip etmesi bekleniyor. Yakın zamanda Bitcoin kabul etmeye başlayan PayPal'ın Apple ile ödemeler konusunda birlikte çalışıp çalışmayacağı ise en çok merak edilen konulardan biri. Bunun eBay yatırımcılarını mutlu edip etmeyeceğini bekleyip göreceğiz.

Apple Pay ve işbirlikleriyle ilgili daha fazla detay için buradaki  yazımızı da görebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.