Nest, Avrupa'da 4 yeni ülkeye açılıyor, hedef ilk ayda 400 mağazaya ulaşmak

Nest, Avrupa'da 4 yeni ülkeye açılıyor, hedef ilk ayda 400 mağazaya ulaşmak

Google'ın bu yıl başında 3,2 milyar dolara satın aldığı Nest, son iki yıldır Amerika, Kanada ve Birleşik Krallık olmak üzere üç ülkede piyasaya sunulsa da, ulaştığı ülke sayısı 120'yi geçmiş. Akıllı ev konseptiyle neredeyse özdeşleşen firma, sonunda Avrupa'daki yayılımına hız veriyor.

Belçika, Fransa, İrlanda ve Hollanda olmak üzere Avrupa'da dört yeni pazarda akıllı termostat ve duman dedektörlerini satmaya başlayacak olan Nest, önümüzdeki bir ay içinde kıtadaki mağaza sayısını 400'e çıkaracağını duyurdu. Şirket bu sayının hızla artacağını da söylüyor.

Nest'in resmi blogunda duyurduğu habere göre, şirketin akıllı ev ürünlerine Birleşik Krallık merkezli olmak üzere Avrupa genelinde büyük bir talep var.

Geçtiğimiz Nisan ayında Birleşik Krallık'ta 100 mağazayı geride bırakan Nest'in buradaki profesyonel kurulum ekibi de 200'den 900 kişiye yükselmiş.

Daha önce gaz ve elektrik tedarikçisi npower ile şirketin üretim fabrikalarında Nest termostatlarını kullanmasını öngören bir anlaşma yapan Nest, Avrupa'da enerji alanında yeni işbirliklerine gideceğini de duyurdu. Yani şirketin Avrupa çapındaki büyümesi yalnızca bireysel kullanıcılara bağlı olarak gerçekleşmeyecek. Nest, kurumsal pazarda da benzer ortaklıklar arayacak.

Akıllı ev uygulamaları için yeni bir eşiğe geldiğimiz şu dönem, Nest'in uluslararası açılımı için de ivmelendirici etki yapıyor gibi görünüyor. Zira şirketin Avrupa'da yeni pazarlara açılması bir süredir beklenen bir gelişme olmasına rağmen, hangi pazarlardan başlayacağına dair bir açıklama bugüne kadar gelmemişti.

Nest, geçtiğimiz Haziran ayında Dropcam'i 555 milyon dolara satın almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.