Harita uygulaması HERE, Samsung Galaxy ve akıllı saat için geliyor

Harita uygulaması HERE, Samsung Galaxy ve akıllı saat için geliyor

Bundan birkaç yıl önce Nokia harita servisini yenileyerek HERE adını vermiş ve hem harita uygulamaları hem de lokasyon bazlı bir navigasyon hizmeti vermeye başlamıştı.

HERE, resmi blogu üzerinden yaptığı iki açıklamayla birlikte iki farklı platforma daha gireceğini duyurdu.

Bunlardan birisi, HERE uygulamasının artık Samsung Galaxy akıllı telefonlar için piyasaya çıkması olacak. İkincisi ise Tizen tabanlı akıllı saat Galaxy Gear S'te artık bir HERE uygulaması bulunacak.

HERE'ın en önemli avantajı offline olarak çalışabilmesi. Daha önce GPS kullanmak istediğiniz şehrin harita dosyalarını indirmeniz yeterli oluyor. Böylece internet kullanmıyor olsanız dahi HERE'ı aktif şekilde kullanabiliyorsunuz. HERE içinde, navigasyon ve harita desteğinin yanı sıra, bazı belirli şehirlerde trafik bilgisi ve toplu taşıma araçları bilgisi de geçiliyor.

Gear_S_front_black_2

Samsung Gear S için geliştirilen HERE uygulaması da aynı şekilde offline ve bir telefona bağlı olmaksızın çalışabiliyor. Örnek vermek gerekirse spora giderken akıllı telefonunuzu yanınıza almasanız dahil akıllı saat üstünden HERE uygulamasını kullanabiliyorsunuz.

HERE'ın Android uygulaması 200'den fazla ülkede "kapıdan-kapıya" diye tabir edilen ve rotanızı belirleyerek sizi bulunduğunuz noktadan gideceğiniz yere götüren bir navigasyon yapısına sahip. HERE Android uygulamasında, 40'tan fazla ülkede ise canlı trafik bilgisi durumunu da takip edebiliyorsunuz. Bir süre önce bağlı araçlar alanına da ilgi gösteren HERE, platform sayısını artırmasıyla birlikte kullanıcı sayısını da artıracaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.