Yo, ilk kapsamlı güncellemesiyle artık "sadece Yo"dan daha fazlası

Yo, ilk kapsamlı güncellemesiyle artık

Absürd derecede basitliği kadar teknoloji dünyasında yol açtığı kutuplaşmayla ses getiren Yo, büyük bir güncellemeyle yeniden gündemimizde. Güncelleme, Yo'nun tohum yatırımı sonrası büyüyen ekibinin kolları sıvayıp, Yo'yu ana akım fonksiyonel bir uygulama haline getirme çabasındaki belki en önemli ilerleme olabilecek nitelikte.

Yo'nun bugün yayımlanan 1.1 versiyonunda göze çarpan yeniliklerden ilki, uygulama ile link paylaşmanın mümkün hale gelmesi. Bunun için Yo mesajınıza eklemek istediğiniz linki kopyalayıp, Yo kontaklarınız arasında göndermek istediğiniz kişinin adına uzunca dokunmanız yeterli. Burada yine bir mesaj gövdesi kullanılmadığını, Yo'nun kopyalanan linki, sizin yapıştırmanıza gerek olmadan karşı tarafa ilettiğini belirtelim.

Gönderilen link karşı tarafta tipik bir Yo bildiriminin yanındaki yıldız işaretiyle yer alıyor. Özellik, alıcının linki tıklamasına (zira alıcı linki görmüyor) gerek kalmadan doğrudan sayfaya gidebilmesini sağlıyor. Yani uygulama internette sıklıkla başvurduğumuz link paylaşımını oldukça kolay hale getiriyor. Bu, Yo'yu hem bireysel hem de kurumsal (özellikle yayıncılar) kullanıcılara yakınlaştırabilecek bir özellik.

yo güncelleme

Güncellemeyle birlikte eklenen bir diğer özellikse, Yo'nun ana menüsünde görebileceğiniz INDEX seçeneği. Buradan, bizim de bugüne kadar yer verdiğimiz, Yo'nun üçüncü parti geliştiriciler tarafından eklenen fonksiyonlarına erişmek mümkün. Bunlar arasında, IFTTT, Red Alert, ya da takip ettiğiniz bir şöhretin instagram hesabına bir fotoğraf eklendiğinde size Yo gönderen Instayo da var.

Yo 1.1 ile gelen  son yenilikse bir hashtag'e Yo gönderebilmeniz. Yo'nun küresel, sosyal, politik vb. kampanyalar için zahmetsiz bir katılım aracı olabileceği fikrinden yola çıkan fonksiyon, daha önce  Yotheworld yardım kampanyasına Yo Hackathon'da People's Choice Ödülü'nü kazandırmıştı. Güncellemeyle birlikte, kullanıcıların bireysel gündemlerini trend haline getirme yarışına davet eden uygulama üzerinden en çok Yo gönderilen hashtag'leri justyo.co/trending/ adresi üzerinden görüntüleyebiliyorsunuz.

Yo tranding

Yenilenen Yo'da, kullanıcıların kısa bir profil oluşurması mümkün hale getirilmiş. Ayarlar menüsüne giderek (sağ alttaki kırmızı düğme) dilerseniz tam adınızı kullanmaya başlayabiliyor ve fotoğraf ekleyebiliyorsunuz. Listenizdeki diğer kullanıcıların profillerini de, isimleri sağa sürükleyerek görüntüleyebiliyorsunuz. Bu, Yo kullanan organizasyonların da logoları ve gerçek isimleriyle uygulamada yer almasına fırsat veriyor.

Yo, gittikçe önemli hale gelen anlık bildirimlerin, markalar, kişiler ya da organizasyonlar için hiç olmadığı kadar kolay erişilebilir hale gelebileceği fikriyle aslında ciddi bir kırılım sağlamıştı. Güncellemelerin de Yo'yu bu hedefe biraz daha yaklaştırdığını söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.