Zomato'dan Ramazan'da İstanbul'un yeme içme alışkanlıkları [infografik]

Zomato'dan Ramazan'da İstanbul'un yeme içme alışkanlıkları [infografik]

zomato-logoApple, Google ve Yandex'in özel içerikleriyle başladığımız Ramazan ayının tamamlanmasının ardınan Zomato İstanbul'un Ramazan'da yeme içme eğilimlerini paylaştı. Başarılı yerelleştirmeyle dikkat çeken çalışmada hazırlanan infografik günde 20 binin üzerinde Zomato ziyaretçisinin eğilimlerini paylaşıyor.

İstanbul'da 21,000’in üzerinde mekan hakkında bilgi sunduğunu paylaşan Zomato  15 Haziran’da yayına aldıkları ve Ramazan ayının son gününe kadar aktif kalan İftar 2014 sayfalarını incelemiş. Genel rakamlarla başlayıp detaylarla devam edelim; günlük 20 binin üzerinde Zomato ziyaretçisi 2,7 milyon’un üzerinde görüntüleme gerçekleştirmiş.

Restoranların sayfa başına gösterimi ortalaması 2,6'dan Ramazan süresince 3,9'a çıkarken, otel restoranlara ilgi artışıysa ayrıca dikkat çekiyor. Zomato ziyaretçilerinin otel restoranlara ilgisi 3,5 kat daha fazla ziyaret edilmiş. Ramazanla birlikte ziyaretçilerin değişen alışkanlıklarından biris de 24 saat açık aramaları olmuş.

İftar'dan sahura vakit geçiricek yer aranmasının etkili olmuş olabileceği 24 saat açık araması Ramazan'da 4 kat daha fazla ziyaretçi almış. Ramazan ayında İftar veya Sahur için en büyük sıklıkla ziyaret ve tercih edilen bölgelerse, Taksim, Sultanahmet, Beşiktaş Merkez, Caferağa, Ortaköy, Mecidiyeköy, Aksaray, Süleymaniye, Salacak, Çengelköy, Suadiye ve Üsküdar Merkez olmuş.

Bu semtlerin bazılarının, Ramazan ayı dışında da, Zomato’da çok ziyaret edilen, mekan sayısı fazla olan ve popüler bölgeler olsa da, özellikle Sultanahmet, Aksaray, Mecidiyeköy, Süleymaniye, Salacak ve Üsküdar Merkez; Zomato’da Ramazan ayına özel bir eğilimle en popüler semtler arasında yer aldığı paylaşılıyor.

Ramazan ayından önce ve hemen takip eden bir hafta içerisinde, Zomato kullanıcılarının en çok arama ve görüntüleme yaptıkları, Bebek, Asmalımescit, Nişantaşı, Etiler, ve Karaköy gibi bazı semtlerin, Ramazan ayı boyunca popülerliğini kaybettiğini paylaşan Zomato Ülke Müdürü Oytun Çalapöver durumun ilginç fakat bir o kadar da önceden tahmin edilebilecek bir sosyal gelişme olduğu belirtiyor.

İnfografiğin detayını aşağıda bulabilirsiniz;

Zomato Ramazan Infografik

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.