Google'dan iftar saatini göstermeyen Ramazan sayfası

Google'dan iftar saatini göstermeyen Ramazan sayfası

Ramazan adeta teknoloji devlerininin Dünya Kupası'ndan sonraki ortak noktası oldu. Dünya Kupası'na özel içerikler oluşturmada yarışan Twitter'dan sonra Google da Ramazan'ı es geçmeyerek 30 gün özelindeki yeniliklerini devreye aldı.

Ramazan sorgulamasında başlangıç ve bitiş tarihleriyle başlayan özelliklerde Yandex'te olduğu gibi ayet/sure gösterimi olmasa da Google, tüm içerikleri topladığı bir Ramazan sayfası oluşturmuş.

Türkçe ile birlikte İngilizce, Arapça ve Endonezce dillerinde hazırlanan sayfada Google, iftar vakit bilgilerinin haricinde YouTube'dan video içeriklerine ve  yemek tariflerine de yer vermiş.

Google'ın yerelleştirme adımında en önemli nokta iftar saatinin gösterilmemesi olmuş. Google, iftar saati yerine gün batımını göstermeyi tercih etmiş. Neden bu şekilde hazırlanmış bilemiyoruz ancak bu haliyle sayfanın oldukça yanıltıcı olduğunu söyleyebiliriz. İstanbul için iftar vaktiyle gün batımının arasında yaklaşık 10 dakika var.

Video içeriklerinin haricinde Google+'da yemek paylaşımına yönlendirmek isteyen Google, bunun için etkileşimli bir harita hazırlamış. #Ramazandapaylas etiketi ile kullanıcıların paylaşım yapması teşvik edilirken Google, kendi servislerini tanıtmayı da ihmal etmemiş.

Özellikle Ramazan'da yakınlarla iletişim kurma odağında Hangout'a yer veren Google bir de sesle not tutmaya yarayan Google Keep'e Ramazan sayfasında öne çıkarmış. Google'ın Ramazan sayfasını incelemek isteyenler buradan ulaşabilirler.

Güncelleme: Ramazan sayfasının henüz test aşamasında olduğunu belirten Google bugün iftar öncesinde değişikliklerin yapılarak tam olarak devreye gireceğini bildirdi.

google-ramazan

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.