Twitter'a da Ramazan geldi

Twitter, Ramazan ayı için geri sayımın sürdüğü şu günlerde aya özel hazırlıklarını tamamladı. Twitter'da Ramazan, ayla ilgili paylaşımların görece yoğun olarak yapıldığı iki dil, İngilizce ve Arapça olarak yayınlanıyor.

Bugün resmi blogunda, kullanıcılarına aya özel #Ramadan ve #Eid (Arapça'dan İngilizce'ye geçen kelime bayram anlamına geliyor) hashtag'lerini açtığını duyuran Twitter, bu açıdan Dünya Kupası'na benzer bir yol izliyor. Her iki kelimeye özgü ikonlar geliştiren Twitter, hashtag'leri yazmanız halinde bu ikonları otomatik olarak yüklüyor.

Twitter, kullanıcılarına iftar ve imsak vakitlerini öğrenebileceği bir hizmeti de veriyor. Bunun için Al Arabiya ile işbirliğine giden Twitter, yarından itibaren, kullanıcılarının Al Arabiya'ya iftar veya imsak vakitlerini sormalarına izin verecek. Bunun için @AlArabiya hesabına #iftar yazıp ardından şehrinizin ismini hashtag'le eklemeniz yeterli. Örneğin "@AlArabiya #iftar #Istanbul" tweet'inin İstanbul'da iftar saatini öğrenmek için yeterli olması gerekiyor. Servis açılınca deneyeceğimiz bu özelliğin çalıştığını, AlArabiya'dan iftar vaktini öğrendiğimizde anlayacağız :)

ramadan

Twitter paylaşımında popüler Arap TV dizilerine özel hesaplar açtığı bilgisini de veriliyor. Bununla birlikte yine Arapça bilen kullanıcılar için bazı hesaplar da burada listelenmiş. Twitter, sıklıkla başvurduğu şöhret pazarlaması yöntemini de bu aya uyarlamış. Arap Dünyası'nın popüler şöhretleri de yine listeleniyor sayfada.

Yakın zamanda Ramazan ayına özel içerikler sunmaya başlayan Apple'ın yerelleştirme hedefi gibi, Twitter da Ramazan'ı belirli bir kullanıcı kitlesine yaklaşmak ve bunların platformdaki etkileşimini arttırmak için öne çıkarıyor gibi görünüyor.

Twitter'ın kendi verilerine göre, geçtiğimiz yıl mikroblog üzerinden dünya çapında Ramazan temalı 74.2 milyon tweet gönderilmiş. Geçtiğimiz yılın Ramazan ayı Twitter üzerinden nasıl geçtiğini merak ediyorsanız burada dinamik bir harita bulabilirsiniz.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.