Bolt CEO'sundan Instagram'a açık mektup

Çok kısa bir süre önce bazı Instagram kullanıcıları, test amaçlı olarak gördükleri ekran görüntülerini sızdırmaya başladı. Hemen yukarıda görebileceğiniz şekilde bir ekranla karşılaşan Instagram kullanıcıları, Bolt adında ve açıklama kısmında "one tap photo messaging" yazan bir uygulamanın indirme bağlantısını gördüler.

Bolt, açıklaması itibariyle Instagram'ın Snapchat rakibi bir uygulama üzerinde çalıştığı söylentilerine yol açtı. Bununla birlikte, bir diğer teori ise Instagram içerisinde uygulama indirilmesine yönelik reklam modelinin (mobile install ad) yakın gelecekte çalışabilecek olması. Bildiğiniz gibi Facebook Instagram'ı 1 milyar dolara satın aldıktan sonra sadece Instagram reklamlarını denemiş ve büyük bir reklam anlaşmasına imza atmıştı.

Bunun ardından, kullanıcılar gördükleri testteki linke tıklayamadılar ve mağazalarda Bolt adlı uygulamayı arattılar. Fakat aslında Bolt adında bir başka uygulama bulunuyordu ve uygulama mağazasında bulunan aynı isimdeki uygulama Android için bir ücretsiz telefonlaşma uygulamasıydı. Bu durum karşısında, Bolt'un kurucusu ve CEO'su Andrew Benton Instagram'ı hedef alan bir blog yazısı yazdı.

Yazdığı blog yazısında, Instagram'ın yeni uygulaması olabilecek bu uygulama ile söylentileri duyduğunu söyleyen Benton, Instagram'dan bu söylentiler doğruysa, farklı bir isim seçmelerini istedi. Bunun hem kendilerinin zararına, hem de Instagram kullanıcılarının zararına olacağını söyleyen Bolt CEO'su, şimdiden Instagram uygulaması zannederek kendi uygulamalarını indiren kullanıcılar bulunduğunu ve Instagram'ın kullanıcılarını böylelikle hayal kırıklığına uğrattığını dile getirdi.

Bolt'un CEO'su, yazdığı açık mektupta, Instagram ile hukuk savaşına başlamak istemediklerini. Uygulama henüz çıkmadığı için yeni  isimler bulma konusunda Instagram'ın hala zamanının bulunduğunu dile getirdi. Bununla birlikte Andrew Benton, Bolt çıkmadan önce düşündükleri alternatif isim listelerini Instagram ile paylaşabileceğini de söyledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.