Instagram, 100 milyon dolarlık ilk büyük reklam anlaşmasını yaptı

Instagram, 100 milyon dolarlık ilk büyük reklam anlaşmasını yaptı

Bildiğiniz gibi Instagram kısa bir süre önce reklamlarını devreye sokmuştu. Zaten bir süre önce geleceğinden  haberdar olduğumuz Instagram reklamları, test aşamasında bazı reklamverenler tarafından denenmiş ve reklamverenlerin de bu reklamlardan memnun kaldığı açıklanmıştı.

Testlerin ardından Facebook, Instagram'a yaptığı 1 milyar dolarlık yatırımın geri dönüşlerini almak için hedefini  2014 yılı içine koymuştu. Bu hedefler doğrultusunda, Instagram ilk büyük reklam anlaşmasını Omnicom Media Group ile yaptı.

Anlaşma gereğince 1 yıllık periyotta Omnicom grubundaki ajanslar, 100 milyon dolara kadar reklam satabilecek. Kısacası işler Instagram için yolunda giderse 2014 yılında 100 milyon dolarlık reklam geliri elde edebilir ve Instagram'ı satın aldığı 1 milyar dolarlık rakamın 10'da 1'inin geri dönüşünü tek bir yıl içerisinde alabilir.

Her yeni mecrada olduğu gibi, ilk reklamverenlerin Instagram için de kesenin ağzını açması gerekebilir. Aynı Foursquare ve Twitter reklamlarında olduğu gibi, minumum harcama bedellerinin markalar için çok yüksek tutulduğu reklam formatları, reklamlara yeni başlayan mecralara ciddi gelir fırsatı sağlıyor. Instagram'ın, Omnicom ile yaptığı anlaşma tabii ki Omnicom bünyesinde bulunan şirketlerin ve onlarla çalışan markalara da avantaj sağlayacak.

Instagram reklamları, kullanıcı ile markalar arasında yüksek kaliteli bir bağ kurma hedefinde. Ancak Instagram reklamlarının da hedefleme konusunda yol kat etmesi gerekebilir. Bunun da Facebook ve Instagram arasındaki organik bağ ile çözülebileceği bir gerçek ve Instagram reklamverenlerinin de, Facebook'taki kadar detaylı bir hedefleme yapması Instagram'ı önemli bir reklam platformu haline getirebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.