Harvard ve MIT'nin verdiği Linux eğitimi 2014 yazında ücretsiz

Harvard ve MIT'nin verdiği Linux eğitimi 2014 yazında ücretsiz

The Linux Foundation kısa bir süre önce yaptığı açıklamayla normalde 2 bin 400 dolarlık bir ücreti olan 'Introduction to Linux' kursunu bu yaz ücretsiz olarak herkesin alabileceğini duyurdu.

Aralarında Harvard ve MIT'nin de bulunduğu 32 üniversiteyi bünyesinde bulunduran edX ile Linux Foundation'ın bu iş birliiğinden ortaya çıkan kursun tarihi henüz tam olarak belirlenmiş değil, ancak yaz aylarında düzenleneceği kesin.

'Introduction to Linux' kursunun yazılıma yeni başlayacaklar için uygun olmadığını, belirli düzeyde temel bilgi seviyesi gerektirdiğini söyleyebiliriz.

Diğer yandan kariyerinde sağlam adımlarla ilerlemek isteyen her yazılım geliştiricinin Linux işletim sistemi hakkında detaylı bir bilgi birikimine sahip olmasının doğuracığını avantaj da şüphesiz oldukça kritik.

Hem ücretli hem de ücretsiz online kurslar sunan edX'nin bu hamlesini, Webrazzi'de de elimizden geldiğince konu ettiğimiz kod okuryazarlığı konusunda önemli bir adım olarak değerlendirebiliriz.

Linus Torvalds'ın 1991'in Ekim ayında ilk sürümünü yayınladığı açık kaynak kodlu işletim sistemi; günümüzde internet sitelerinin çok ciddi bir kısmında işletim sistemi olarak yer alıyor. Milyonlarca insan da hem kişisel bilgisayarları hem de akıllı telefonlarını da Linux işletim sistemine emanet etmiş durumda.

Linux Foundation'ın diğer kurslarına buradan, bu yazıya konu olan 'Introduction to Linux' kursu hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.