2012 ile 2014 arasında WhatsApp'ın en çok indirildiği ülkeler [Webrazzi PRO]

2012 ile 2014 arasında WhatsApp'ın en çok indirildiği ülkeler [Webrazzi PRO]

Her hafta olduğu gibi haftanın grafiği yazısı ile yine karşınızdayız. Webrazzi PRO'da hafta içinde yayına giren grafikler arasında en çok dikkatinizi çekeceğini düşündüğümüz grafiği paylaştığımız yazı dizimizde, bu haftanın konuğu WhatsApp.

Geçtiğimiz ay dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook tarafından satın alınan WhatsApp, en kısa tanımıyla çok sayıda platformda çalışabilen bir anlık mesajlaşma uygulaması.

Facebook'un oldukça yüksek bir bedel karşılığında yaptığı bu satın alma sonrasında hatırlarsanız konuşulan konulardan biri de WhatsApp'ın Facebook'un büyümek istediği ülkelerde fazlasıyla geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olmasıydı.

Günlük olarak 50 milyarın üzerinde mesaj gönderilen ve aylık aktif 400 milyonun üzerinde kullanıcısı bulunan WhatsApp'ı Facebook'un nasıl değerlendireceği, neden satın aldığı ya da ucuza mı pahalı ya mı aldığı gibi soruların her biri ayrı bir yazı konusu. En iyisi gelin biz WhatsApp'la ilgili rakamlarda bakmaya devam edelim.

Yazının devamında, App Annie Intelligence'ın yaptığı araştırmaya göre WhatsApp'ın 2012 Ocak ile 2014 Ocak arasında en fazla indirildiği ülkeleri bulabilirsiniz. Bu arada araştırmaya yalnızca Apple App Store ve Google Play Store'un dahil ediliği bilgisini eklemekte yarar var.

whatsapp-2012-ile-2014-ocak-ülkeler-indirilme

Diğer yandan aynı dönemde WhatsApp'in indirildiği işletim sistemlerine bakacak olursak enteresan bir sonuçla karşılaşıyoruz. Rakamlara göre WhatsApp'ın bu süreçteki toplam indirilme rakamının yüzde 16 App Store'dan, yüzde 84 ise Google Play'den gelmiş.

Nedir bu Webrazzi PRO

Biraz da Webrazzi PRO'dan bahsetmek gerekirse; ücretli bir bilgi servisi olan Webrazzi PRO, içerisinde yüzlerce grafik ve sektörel notlar bulunduruyor. Webrazzi'nin editöryel onayından geçen grafikler düzenli olarak platforma yüklenirken arama, takip ve favori gibi özelliklerle kullanıcıların verimliliğini arttırmak hedefleniyor. Bu arada Webrazzi PRO'da bulunan yaklaşık 1200 grafik içerisinde üye girişi yapmadan da arama yapabiliyorsunuz. Örnek bir 'mobil arama' araması için şu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.