Instagram reklamlarının ilk geri dönüşleri açıklandı, reklamverenler memnun

Instagram reklamlarının ilk geri dönüşleri açıklandı, reklamverenler memnun

Instagram'ın kısa bir süre önce reklam modelini devreye almaya hazırlandığını ve Instagram'ın ilk reklamvereninin Michael Kors olduğunu sizlerle paylaşmıştık.

Bu moda markası ile birlikte eş zamanlı olarak, 1 Kasım'dan itibaren Levi's ve  Ben & Jerry’s gibi markalar da Instagram'a reklam verdi.

Instagram reklamları, ilk aylarını tamamlamalarının ardından Instagram Business üzerinden bir ilk bakış blog yazısı ile birlikte de duyuruldu.

Instagram'ın reklam modeli, ilgili markaların Instagram hesaplarının bilinirliğini artırmak, beğeni, takipçi ve yorum sayısını artırmak üzerine kurulu. Instagram'da reklam olarak gösterilen görsel ya da videolar, Instagram uygulamasının ana akışında sağ üstte yer alan 'Sponsored' metninden anlaşılıyor.

Şimdilik sadece ABD'deki kullanıcılara gösterilen reklamların, yakın gelecekte tüm dünyada aktif hale gelmesini bekliyoruz. Bildiğiniz gibi 1 milyar dolarlık bedelle Facebook tarafından satın alınan Instagram'a verilen reklamlar da, Facebook'un gelirlerini artırmasına yardımcı olacak.

Screen Shot 2013-12-19 at 23.18.43

Instagram, Instagram Business blogunda da yayınladığı iki reklamvereni için iki ayrı case study oluşturmuş. Ben & Jerry’s and Levi’s kampanyanlarının detayları, hedef kitleleri ve erişimleri de burada açıkça belirtilmiş. Ben & Jerry isimli dondurma markası, ABD'de yaşayan 18-35 yaş arası 9.8 milyon kişiye ulaşırken; Levi's ise 18-34 yaş arasında yine ABD'de yaşayan kullanıcıları hedefleyerek 7.4 milyon kişiye ulaşmayı başarmış.

Case study'lerde de belirtildiğine göre, Levi's'ın Dijital Direktörü ve Ben & Jerry's'in Dijital Pazarlama Müdürü Instagram reklamlarından oldukça memnun. Çünkü ilk reklamverenler olmanın da avantajını kullanarak, hem takipçi sayılarını hem de beğeni sayılarını muazzam düzeyde, yüzde 20'li rakamların üstünde artırmayı başarmışlar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.