Girişim Fabrikası Demo Günü'nde sahne alan 8 girişim

Girişim Fabrikası Demo Günü'nde sahne alan 8 girişim

Türkiye'nin önemli girişim hızlandırma programlarından Girişim Fabrikası'nın bu yılki ikinci Demo Günü düzenlendi. Demo Günü'nde Girişim Fabrikası'na başvuran 186 proje arasından seçilen sekiz yeni girişimci adayı kendini anlatma fırsatı buldu.

Etkinlikte sahne alan yeni iş fikirleri ve detayları şöyle sıralanıyor:Akıllı HarçlıkMastercard işbirliğiyle geliştirilen Akıllı Harçlık, bir harçlık düzenleme platformu. Ana ürünü ise Akıllı Harçlık Kartı adında çocuklara yönelik ön ödemeli bir harçlık kartı. Erman'ın daha önce burada incelediği Akıllı Harçlık Kartı, güvenli ve her an limitlenebilir olması, analiz özellikleri bulundurması ve çocukları tasarrufa teşvik etmesiyle ebeveynler için cazip bir seçenek sunuyor.

Akıllı Harçlık

Online ve offline tüm alışverişlerde geçerli olma iddiasındaki Akıllı Harçlık, çocuklara erken yaşta paralarını akıllı kullanmalarını da öğretme potansiyeline sahip gibi görünüyor. İlk etapta kart ücretlerinden gelir sağlayan girişimin ilerleyen dönemler için B2B'yi hedeflemesi, sürdürülebilir farklı bir iş modeline taşınması mümkün.

CollabMobileFarklı platformlardaki kritik/operasyonel verileri mobile taşıyan bulut tabanlı bir mobil raporlama çözümü sunan CollabMobile, kullanım kolaylığıyla öne çıkıyor. CollabMobile yönetim panelini kullanarak, herhangi bir geliştirme yapmanıza gerek kalmadan, sürükle bırak hareketleriyle raporlarınızı oluşturmanızı sağlıyor. Böylelikle oluşturduğunuz raporları, kullanıcılarınız mobil cihazlarından kısa sürede kullanmaya başlayabiliyor.

Fit ve MutluFit ve Mutlu, fitness, yoga ya da pilates gibi düzenli olarak yapılması gereken sağlıklı yaşam egzersizlerini online'a taşıyan bir girişim. Spor salonu için yeterli zaman veya para ayıramayanların ilgisini çekmeyi amaçlayan fitvemutlu.com'u haftanın 7 günü, sabah 7 akşam 11 arasında açık online bir spor salonu gibi düşünebilirsiniz.

Fit ve Mutlu

Yapmanız gereken, kredi almak, bu kredileri hangi egzersiz için harcayacağınıza karar vermek ve bir takvim oluşturmak. Grup ya da özel interaktif dersler alabileceğiniz Fit ve Mutlu sayfasında eğitmen profillerini görebiliyor ve inceleyebiliyorsunuz.

Fixelisİnşaat sektörüne odaklanan online bir İK yönetim platformu olan Fixelis, sektördeki geleneksel nitelikli eleman bulma yöntemlerini yenilikçi bir çözümle değiştirmek istiyor. Referans ve otomatik özgeçmiş güncelleme gibi özellikler vaat eden girişim Earge imzasını taşıyor. İnşaat sektörüne yönelik akıllı İK platfromu olarak tanımlanan Fixelis.com'da açılış için geri sayım sürüyor.

Fixelis

LifeCall TÜBİTAK destekli bir giyilebilir teknoloji projesi olan LifeCall, kalp sağılığına odaklanıyor. Giyilebilir bir EKG cihazı olarak tanımlanan LifeCall, akıllı telefonunuzdan kalbinizi her an izlemenizi sağlayarak, bu alanda ciddi bir ilerleme sağlama potansiyeline sahip. Prototipi hazırlanan ürünün, Eylül ayından itibaren testlerine başlanacağı belirtiliyor.

LifeCall

MicroMedicineSağlık sektörüne odaklanan bir diğer girişim MicroMedicine, biyomedikal araştırmalar alanını hedefliyor. Kurucuları ve Yönetim  Kurulu ekibini, Massachusets General Hospital, Harvard  Medical School ve Harvard-MIT Health Sciences & Technology'den akademisyenlerinin oluşturduğu MicroMedicine, kan ve diğer vücut sıvılarındaki hücrelerin ayrıştırılması için teknolojiler geliştiriyor. Mikro-kanal ve mikro-akışkan teknolojilerini esas alan çalışmalarının, biyomedikal araştırmalarda teşhis ve tedavi amaçlı kullanılma potansiyeli bulunuyor.

Micro Medicine

MobeaconMobeacon, oteller için iBeacon teknolojisini kullanarak, bulut tabanlı kurumsal çözümler sunuyor. Otel check-in ve check-out'larında zaman kayıplarını önlemeyi hedefleyen girişim, ödeme altyapısını da "tamamen değiştirecek" bir sistem geliştirmeyi hedefliyor. Projenin ilk prototipleri hazır.

MoBeacon

ParaCebeİnternet alışverişlerinizden para biriktiren ParaCebe, harcadığınız paranın bir kısmını size nakit olarak iade ediyor.E-ticaret siteleri için dış kaynaklı bir sadakat programı olarak niteleyebileceğimiz servis için müşterilerden bir ücret talep edilmiyor. 200'ün üzerinde üye markası olduğu belirtilen Para Cebe'nin Mavi'den Teknosa'ya, GoDaddy'den Çiçek Sepeti'ne oldukça geniş yelpazede mağaza ile anlaşması var.

Para Cebe

Girişim Fabrikası'nın bu yılın ilk Demo Günü etkinliğinde sahne alan girişimleri ise burada.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.