Yıl sonuna kadar 70-80 milyon adet büyük ekranlı iPhone üretilecek

Yıl sonuna kadar 70-80 milyon adet büyük ekranlı iPhone üretilecek

Apple'ın Eylül ayında düzenli olarak gerçekleştirdiği ürün tanıtım etkinliğine yaklaştıkça tanıtılması beklenen ürünlerle ilgili haberler de artıyor. Apple'ın 3.çeyrek döneminin 28 Eylül'de son bulacağı belirten WSJ yeni ürün tanıtımının her zamanki gibi Eylül ortasında gerçekleşeceğini paylaştı.

Yeni iPhone'un daha büyük ekrana sahip olacağı konusunda hiç bir şüphe kalmazken 4,7 inç ve 5,5 ekrana sahip sahip iki modelin planlanan üretim adetleri de haber de yerini almış. Apple'ın tedarikçilerine Aralık ayı sonuna kadar 70 ile 80 milyon arasında üretim beklentisini paylaştığı belirtiliyor.

Önceki iPhone modellerine göre Apple'ın bu iki modelden beklentisini orataya koyan sayıya biraz daha detaylı bakalım. Geçen yıl 50 ile 60 milyon arasında sipariş veren Apple, bu yıl minimum yüzde 15'in üzerinde bir büyüme bekliyor. Eylül'de tanıtılmasıyla birlikte en geç Ekim'de satışa sunulmaya başlanacak yeni iPhone'lar üretim beklentisinde satışa ulaşırsa yeni bir rekorda kırılmış olacak.

Apple bugüne kadar kaç tane iPhone sattı? yazısında sizinle paylaştığımız üzere iPhone 5S ve 5C'nin satışa sunulduğu 2013'ün son çeyreğinde 33,8 milyon iPhone satılmıştı. Dün paylaşılan 2014 üçüncü çeyrek raporuna göre ise 35 milyon adet iPhone satıldı. 50-60 milyon üretim beklentisini 70-80 milyona çeken Apple görünen o ki büyük ekranla birlikte beklentileri büyütmüş.

Büyük ekran olmasıyla birlikte, geçtiğimiz hafta sızan görüntülerde çizilmez ekran üzerinde duran Apple'ın iPhone 6 diye anılan telefonda üzerinde durmak istediği nokta ekran olacak gibi görünüyor. Rakam değişiklerinde kasayı değiştiren, S serilerindeyse daha fazla özellik tanıtan Apple'ın yeni iPhone'un görünümü haricinde hangi yenilikleri getireceğini birlikte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.