LinkedIn B2B pazarlama girişimi Bizo'yu 175 milyon dolara satın alıyor

LinkedIn B2B pazarlama girişimi Bizo'yu 175 milyon dolara satın alıyor

LinkedIn, B2B müşterilere yönelik ürün ve hizmetler sağlayan Bizo'yu 175 milyon dolara satın aldığını duyurdu. LinkedIn Ürünlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı David Thacker'ın, 22 Temmuz'da kaleme aldığı yazıda, 175 milyon doların yüzde 90'ının nakit, yüzde 10'unun ise hisse karşılığında ödeneceği belirtiliyor.

Thacker'ın mesajı oldukça açık; zira yazının "Bizo satın almasıyla güçlü bir B2B platform inşa etmek" başlığı, LinkedIn'in temel motivasyonunu açıklıyor. Bizo, belirli izleyiciler için tasarlanan sosyal reklam kampanyaları ve görüntülenme ölçümleri sağlayan B2B pazarlama ürünleriyle dikkat çeken bir girişim. Girişimin yakın zamanda duyurduğu Multi-Channel Nurturing adlı ürünü, çoklu kanal pazarlama programlarının etkinliğini ölçmeyi sağlıyor. Ürün, pazarlamacıların karmaşık B2B satın alma süreçlerini detaylı biçimde takip etmesine yardımcı oluyor. Ürünle ilgili daha fazla detay için Venture Beat'in ilgili makalesini görmenizi öneririz.

LinkedIn'in planı Bizo'nun Multi-Channel Nurturing  ve Media Solutions ürünlerini kendi portföyüne dahil etmek. LinkedIn'in geçtiğimiz yıl sunmaya başladığı Sponsorlu Güncellemeler teklifi, pazarlama çözümleri arasında bugün en hızlı büyümeye sahip olanı. Pazarlama çözümleri geçtiğimiz çeyrekte LinkedIn'e 101.8 milyon dolar kazandırmıştı. Thacker, Bizo'nun tekliflerinin LinkedIn'in içerik pazarlama ürünlerine entegre edileceğini belirtiyor. 

LinkedIn'in B2B tarafta yeniden hedefleme konusunda pazarın öncü girişimlerinden birini satın alması şirkete büyük fayda sağlayabilir. Buna karşın anlaşmanın sorunlu olabilecek tarafı ise Bizo'nun LinkedIn kullanıcıları tarafından nasıl algılanacağı. Bizo'nun kendi sayfasında belirtildiği gibi, girişim dünya çapında 120 milyon profesyonele ait demografik veriyi toplayıp, bunları pazarlama ürünlerini geliştirmek için kullanıyor.

Bizo'nun var olan müşterileriyle anlaşmalarının devam edeceği ancak LinkedIn verilerinin bu müşterilerle paylaşılmayacağı da notlar arasında. Anlaşmanın bu yılın üçüncü çeyreğinde neticelendirilmesi ve Bizo ekinin büyük bir bölümünün LinkedIn'e transfer olması planlanıyor.

LinkedIn, geçtiğimiz hafta bağlantılarınızla ilgili aldığınız haberleri düzenleyen Newsle'yi satın almıştı.

LinkedIn'in satın almayla ilgili sunumunu aşağıda görebilirsiniz. Bizo CEO'su Russel Glass'ın açıklaması ise burada.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.