LinkedIn, çevrenizdeki kişilerin ilgilendiği haberleri sunan Newsle'yi satın aldı

LinkedIn, çevrenizdeki kişilerin ilgilendiği haberleri sunan Newsle'yi satın aldı

LinkedIn, 3 yıl önce kurulan ve toplamda 2 milyon kullanıcıya hizmet vermiş olan Newsle'nin satın alınarak LinkedIn ailesine katıldığını resmi blogu üzerinden duyurdu.

Newsle, bir sanal zeka girişimi ve çevrenizdeki kişilerin ilgilendiği haberlerin size aktarımını sağlıyor. Kısacası Newsle sayesinde, ilgilenebileceğiniz ve ortak yönleriniz olan kişilerin izlediği haberlerle sizi karşılıyor. LinkedIn'de, Newsle sayesinde bundan sonra kişilerin ilgilendiği alanlarda kendilerini geliştirebilmesi için daha sağlıklı ve amaca uygun içerikler ön planda olacak.

Satın almanın ardından Newsle yoluna aynen devam edecek. Ancak artık birer LinkedIn çalışanı olarak işlerine devam edecek olan ekibin ek görevi, Newsle'yi LinkedIn'e entegre etmek olacak. Bu da LinkedIn'deki paylaşımların algoritmasının değişmesi anlamına geliyor. Kısacası yakın gelecekte, Newsle'nin altyapısı sayesinde çok daha anlamlı ve ilgi alanlarımıza çevremize göre içerikler görmeye başlayacağız.

LinkedIn'in yaptığı Newsle satın almasının bedeli açıklanmadı. LinkedIn'in yapılan resmi duyurunun yanı sıra, Newsle de kendi blogundan yaptığı blog duyurusunda şu ana kadarki yatırımcılarına ve danışmanlarına (Lerer Ventures, Advance Publications, ACBJ, SV Angel, Bloomberg Beta, Maveron, DFJ, Transmedia Capital, Launny Steffens, Ellen Levy, Jon Lazarus, Paul Berry, Rockwell ve Evan Schnabel) teker teker teşekkür etti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.