Microsoft, 18 bin çalışanını işten çıkaracağını açıkladı

Microsoft, 18 bin çalışanını işten çıkaracağını açıkladı

Microsoft, bir süredir beklenen büyük işten çıkarma kararını uygulayacağını duyurdu. Satya Nadella'nın Microsoft çalışanlarını adresleyen e-postası şeklinde basına duyurulan haberde, Microsoft'un gelecek bir yıl içinde 18 bin çalışanını işten çıkaracağı belirtiliyor.

Nadella'nın açıklamasına göre, 18 bin çalışanından 13 bini hemen çıkarılmaya başlanacak ve işten çıkarılacak çalışanların büyük çoğunluğu da önümüzdeki 6 ay içinde uyarılacak. Toplam işten çıkarmaların 12 bin 500'ünü Nokia Cihaz ve Servisler birimi çalışanlarının oluşturacağı belirtiliyor. Bunlar arasında profesyoneller de var, fabrika işçileri de.

Microsoft, işten çıkarmaları yaparken, stratejik alanlarda yeni pozisyonlar da açtığının altını çiziyor. Nadella, bu süreci olabildiğince düşünceli ve şeffaf bir şekilde geçireceklerine dair işverenlerine söz veriyor.

İşten çıkarmaların iki nedenle gerçekleştiği belirtiliyor: İş sadeleştirmeleri ve Nokia Cihaz ve Servisler entegrasyonu. Microsoft Nokia'yı satın aldığında yaklaşık 25 bin çalışanını da şirkete transfer etmişti.

Nadella'nın geçtiğimiz hafta çalışanlarla yeni vizyonunu paylaştığı notunun merkezindeki verimlilik de yine, işten çıkarmalarla birlikte sağlanması beklenen bir fayda.

Nadella Nokia X ürün tasarımlarını Windows ile çalışan Lumia'ya dönüştüreceklerini planladıklarını söylüyor. Yani Nokia X artık bir Windows telefonu olacak. Bu, şirketin düşük maliyetli telefonlar pazarındaki iddiasını güçlendirmeye yönelik bir hamle.

Microsoft, 18 Temmuz'da yıllık soru cevap etkinliğini düzenliyor. Konuyla ilgili güncellemeleri paylaşıyor olacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.