Yurtdışında yeni yatırım alan 10 girişim

Yurtdışında yeni yatırım alan 10 girişim

Geçtiğimiz hafta da bir çok yabancı girişim yatırımla tanıştı. İnternetten otobüs bileti satın almanızı sağlayan Busbud.com'un 9 milyon dolar almasını ve İspanya'dan online itibar yönetiminde standartları belirlemek isteyen Traity.com'un 4,7 milyon dolar yatırım almasını zaten sizlerle paylaşmıştık.

Sizlerle paylaşacağımız 10 yeni yabancı girişim arasına bu hafta Seri A yatırım alan girişimlerden de eklediklerimiz oldu. Zira hızlı yurtdışı yatırım piyasasında tohum yatırım alan girişimler bazen Türkiye için uygulanması zaman isteyen modeller olabiliyor.

Bildiğiniz gibi yatırım bilgilerini Webrazzi Veritabanı iş ortağımız Crunchbase'den derliyor. Dilerseniz Crunchbase'in açıkladığı 2. çeyrek yatırım sonuçlarına göz atarak yatırım pazarının nasıl büyüdüğünü görebilirsiniz.

  1. JobandTalent.com: İş arayanlara özel bu girişim belli bir poziyonu takip etmenizik ve bildirimler almanızı sağlıyor. Mobil uygulamaları da bulunan girişim Seri A'da 14 milyon dolar yatırım almayı başaracak kadar iddialı.
  2. SoPost.com: Londra merkezli bu girişim, birine hediye göndermek için o kişinin adresini bilme gerekliliğini ortadan kaldırıyor. Fiziksel veya dijital hediyelerinizi göndermek istediğiniz kişiyle sosyal ağlar veya eposta üzerinden ulaşıyor. 2012 sonunda kurulduğunda yaklaşık 70 bin dolar tohum yatırım alan girişim bu kez 600 bin dolarlık bir yatırım almış.
  3. Rentcomfy.com: Yeni nesil bir emlak arama aracı sayılabilecek bu girişim özellikle öğrencilerin ev arama sorununa çare bulmayı amaçlıyor. Sadece üniversitenizi girerek ev araması yapabiliyorsunuz. Rent Comfy'ın aldığı ilk tohum yatırım 600 bin dolar.
  4. Opendoor.com: Sellanycar.com'un emlak için düşünülmüş bir modeli. Satmak istediğiniz eviniz için anlık teklif almanızı ve evinizi 3 gün içinde satmanızı sağlıyor. Seri A turunda 10 milyon dolar yatırım yapan isimler arasında Aydın Şenkut, Michael Arrington ve Om Malik gibi tanıdık isimler var.
  5. FishBrain.com: Balıkçıların elini kuvvetlendiren bu girişim İsveç'ten. iPhone ve Android uygulamalarıyla balık tutma yerlerine ve performansına göre balıkçılara daha iyi bir avlanma vaadediyor. 2013 sonunda 150 bin dolar, şimdi ise 2.4 milyon dolar tohum yatırım almış.
  6. Robinpowered.com: Ofisinizdeki odalarda ne zaman, kimlerin olduğunu 'beacon'larla takip etmenizi sağlayan yenilikçi ama bence hedef kitlesi çok geniş olmayan bir girişim. 1.4 milyon dolar yatırımla büyümek istiyorlar.
  7. Spark.io: Açık kaynaklı bir işletim sistemi olan Spark, nesnelerin internetini temel alıyor. Tamamen bulut tabanlı girişim Seri A'da 4.9 milyon dolar yatırım almış.
  8. Clusterflunk.com: Öğrencilerin dijital ortamda ders içeriklerini paylaşmasını ve bir arada çalışmasını sağlayan Amerikalı girişimin kurucuları da halen öğrenci. 100 bin dolarlık tohum yatırımın üzerine 1 milyon dolarlık bir yatırım daha almışlar.
  9. Parktag.mobi: Arabanıza park yeri bulmanızı kolaylaştıran bu uygulama, yeni bir fikir değil ama yaklaşık 700 bin dolarlık yatırımla Robert Bosch GmBH, Daimler, Carl Zeiss, Siemens ve Deutsche Telekom gibi Alman devlerinin olması şaşırtıcı. Tahmin edeceğiniz gibi girişim Berlin merkezli.
  10. Tablo.io: Kendi eserlerini paylaşan yazarlarla okuyucuları buluşturan bir sosyal ağ niteliğindeki Tablo.io, 20 bin dolarlık ilk tohum yatırımından sonra Y Combinator'ı da arkasına alarak 400 bin dolar yatırım almış.
    Robert Bosch GmBH, Daimler, Carl Zeiss, Siemens, Deutsche Telekom, BASF, KfW Bankengruppe, High-Tech Gruenderfonds - See more at: http://www.crunchbase.com/organization/parktag?utm_medium=email&utm_source=cb_daily#sthash.uou1k7YP.dp
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.