İnternetten otobüs bileti satan Busbud.com 9 milyon dolar yatırım aldı

İnternetten otobüs bileti satan Busbud.com 9 milyon dolar yatırım aldı

İnternetten otobüs bileti almayı sağlayan Kanadalı girişim Busbud.com, 9 milyon dolarlık Seri A yatırımını ve National Express ile anlaştığını açıkladı.

Kullanıcılarına farklı otobüs şirketlerinden yolculuk seçenekleri sunan Busbud.com, dünya çapında 1,500 otobüs şirketiyle çalışıyor. 89 ülkede 10 binden fazla şehire bilet kesebilen Busbud.com, Türkçe dahil olmak üzere 9 dilde yayın yapıyor ve 20 farklı para biriminde ödeme kabul ediyor.

Mayıs ayında 1.2 milyon dolar tohum yatırım alan Busbud'ın yeni yatırım turunda OMERS Ventures ve Revolution Ventures birlikte katılmış.

busbud otobus bileti

Tabi ilk yatırımcılar iNovia Capital ve Real Ventures da bu tura katılmaktan geri kalmamış. 3 kişilik kurucu ekibe sahip Busbud.com, yönetim ve danışman kadrosuna da Travelocity, TripAdvisor, Expedia ve Facebook'tan yeni isimler eklemiş.

Busbud, National Express anlaşması ile Birleşik Krallık'ta ve Avrupa'da 1600 yeni noktayı ulaşım ağına eklediğini de paylaşıyor. Daha dün Yandex'in Seferler adlı hizmetini tanıtmış ve Yandex'in Biletall.com ile işbirliğine gittiğinden bahsetmiştik ki yaptığımız aramayla Busbud'ın da Türkiye'deki otobüs bileti satışlarını Biletall.com'a yönlendirdiğini görüyoruz.

busbud otobis bileti internetten

Bu alandaki girişimler doğudan ve batıdan Türkiye'ye doğru yaklaşırken yurtiçinde bir girişimin yatırım alıp almayacağını merakla bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.