Samsung, Gear VR ile sonbaharda sanal gerçekliğe adım atıyor

Samsung, Gear VR ile sonbaharda sanal gerçekliğe adım atıyor

Facebook'un Oculus VR satın almasıyla ivmelenen sanal gerçeklik (VR) yarışına Samsung'un da katılacağına yönelik haberler doğrulandı. SamMobile.com'un konuyla ilgili özel haberine göre Samsung'un "Gear VR" adındaki sanal gerçeklik başlıkları bu sonbaharda düzenlenecek olan IFA 2014'te görücüye çıkacak.

Habere göre, Samsung, Oculus VR ya da Sony'nin Project Morpheus'u gibi tek başına bir VR başlığı geliştirmek yerine, USB 3.0 ile bir Galaxy cihazına bağlanabilen bir tasarımı tercih etmiş. VR deneyimi ise başlıktaki sensörler yerine, baş hareketlerinin izlenmesiyle sağlanıyor.

Gear VR bunun için akıllı telefonun ivme ölçer, jiroskop ve işlemci gücünden faydalanıyor. Samsung'un iddialı olduğu görüntü teknolojisi konusunda, halihazırda kullanılan AMOLED teknolojisiyle deneyim iyileştirdiği belirtiliyor.

Gear VR donanımı Samsung tarafından geliştirilirken, şirket, yazılım için Oculus VR'la işbirliğine gitmiş. SamMobile'ın yukarıda gördüğünüz eskizlerindeki yeni bir özellikse, VR setinin yan tarafındaki Google Glass benzeri touchpad. Bu özelliğin Oculus VR yazılımıyla etkileşimi sağlamak için eklendiği belirtiliyor.

Görselde öne çıkarılan bir diğer özellikse, "See through button". Düğmenin fonksiyonu Gear VR'ın bağlı olduğu telefonun arka kamerasındaki görüntüyü başlık ekranına aktarmak. Kullanıcıların dış dünyayla bu şekilde bağlantılı kalmalarını sağlamak isteyen Samsung, başlıkları sık sık takıp çıkarmak zorundalığını ortadan kaldırıyor. Bu da VR deneyimini rakiplerinden ayrıştırabilecek bir detay.

Habere göre Gear VR rakiplerine göre daha uygun fiyatlı olacak ve Samsung, Gear VR SDK'sını da cihazın lansmanından kısa bir süre sonra geliştiriciler için açacak.

Oculus Connect

Gear VR haberinin zamanlamasının iki açıdan manidar olduğunu söyleyebiliriz. Bunlardan ilki, Oculus VR'ın 19/20 Eylül'de ilk geliştirici konferansı Oculus Connect'i düzenleyeceği duyurusunu takip etmesi.

İkincisi ise Samsung'un 7 Temmuz'da açıkladığı 2014 ikinci çeyrek mali sonuçlarına ilişkin beklentilerin istenen düzeyde olmaması. Samsung'un Haziran 2014'te biten 3 aylık dönemde, faaliyet gelirlerinde yaklaşık olarak yüzde 24'lük bir düşüş görüldüğü belirtiliyor. Açıklamalar şirketin son iki yıldaki en kötü ikinci çeyreği geçirdiğini gösteriyor. Samsung 2014 ikinci çeyrek sonuçlarını Temmuz sonunda duyuracak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.