Sanal gerçeklik gözlüklerinin yeni oyuncusu Samsung mu?

Sanal gerçeklik gözlüklerinin yeni oyuncusu Samsung mu?

sony-oculus Giyilebilir teknolojide saat odağında yatırımlarını sürdüren Samsung'un yeni bir branşa girmek üzere olduğunu Engadget paylaştı. Samsung'un sanal gerçeklik gözlükleri pazarına gireceği ve bu yıl içerisinde duyurusu yapılacağı paylaşılan bilgileriyle birlikte yazılım geliştiricilerin ilk versiyonunu test ettiklerini yer alıyor.

Facebook'un Oculus Rift'e 2 milyar dolara satın almasıyla ilgiyi üzerine çeken pazar Samsung'la birlikte daha da hareketlenecek görünüyor. Paylaşılan detaylarla devam edelim Oculus Rift'in işletiminden farklı olarak Android temelli GameFace Labs'in prototipinde olması ve OLED ekran donanımıyla ikinci nesil Oculus Rift'ten daha iyi görüntü sunması bekleniyor.

Samsung'un sanal gerçeklik gözlüğünün mobil cihazlara nasıl bağlanacağı konusunda net bir açıklama yapılmazken en yakın ihtimal kablolu bağlantı seçeneği olduğu yer alan bilgiler arasında. Fiyat konusunda Oculus Rift ve Sony Project Morpheus'tan daha ucuz olması bekleniyor, Oculus Rift'in 350 dolar olduğunu göz önünde bulundurursak Samsung'un fiyat aralığı 199 - 299 dolar arasında olabilir.

Sanal gerçeklik bu zamana kadar oyun odağında gelişimini sürdürdü, Samsung'un da bu adımı bu alanda daha fazla oyuna ve belki daha kaliteli oyunlara kapı açacaktır. Oyunların haricinde sanal dünyada daha fazla duyguya hitap eden reklamların da olabilecğini düşündüğümüzde bu yatırımların sadece oyun düzleminde değil geniş bir yelpazede ilerleyeğini söyleyebiliriz.

Konuyla ilgili gelişme oldukça sizi bilgilendiriyor olacağız.

Görsel Kaynak: Engadget

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.