Yurtdışında tohum yatırım alan 10 yeni girişim

Yurtdışında tohum yatırım alan 10 yeni girişim

Geçen hafta yer vermeye başladığımız haftalık tohum yatırım alan girişimler serisinde yeni 10 girişimle karşınızdayız.

Temmuz ayına yatırımcıların hızlı girdiğini söyleyebiliriz. Satın alamaların da dikkat çektiği geçen hafta, Crunchbase anonimliğe öncelik veren girişimlere yapılan yatırımların artışına dikkat çekti. Diğer yandan Amerika kıtasının güneyinde de girişim-yatırımcı ekosisteminin canlandığı paylaşıldı.

Bu haftaki girişimlerde Marttermak ve SnapUp öne çıkan iki girişim ve Seri A yatırım haberlerinin çok geçmeden geleceğini düşünüyorum.

  1. Mattermark.com: Melek yatırımcılar ve girişim sermayesi şirketlerini bir araya getiren bu girişim yatırımcılar için çeşitli ölçümleme hizmetleri sunuyor. İkinci tohum yatırım turunda 2 milyon dolar yatırım alan Mattermark'ın yeni yatırımcıları arasında  Aydın Şenkut‘un kurucu ortağı olduğu Felicis Ventures'ın da yer aldığını paylaşmıştık.
  2. Posto7.co: Mekan bulmanız için sosyal bir mobil uygulama olak Posto7, 1 milyon dolara yakın bir tohum yatırım almış. Foursquare (Swarm) benzeri uygulama kolay kullanım anlmında kendini farklılaştırmak istiyor ama sanırım öncelikle siyah ağırlıklı tasarımdan kurtulması lazım.
  3. Tapclicks.com: Dijital sektörün farklı analitik hizmetlerini (Google Analytcs, Facebook Insights vb.) tek bir noktada birleştiriyor ve pazarlama anlamında daha iyi kararlar almanıza yardımcı oluyor. Pazarlama ajansları ve şirketler tarafından tercih edilen Tapclicks 2.5 milyon dolar tohum yatırım almayı başarmış.
  4. 8fit.com: Kendini "spor yapmaktan nefret edenler için spor uygulaması" olarak tanımlayan 8fit, başlangıçta bir kaç soruyla sizi tanıyor ve size bir program öneriyor. Mobile uygun bir tasarımla tarayıcı üzerinden de kullanabilirsiniz. Eğitmen desteği için küçük bir ücret ödemeniz gerekiyor. Aldığı tohum yatırım 200 bin dolar.
  5. FreeGameCredits.com: Çeşitli mobil uygulamalarla anlaşan bu girişim kullanıcılarına bedava oyun kredisi veriyor. Komisyon usulü çalıştığını düşündüğüm bu girişim daha fazla oyuncuya ulaşmak isteyen mobil uygulama geliştiricileri için yeni bir pazarlama kanalı olarak görülebilir. Ne kadar tohum yatırım aldığı açıklanmamış.
  6. Addresscore.com: Yerleşim adresleri için belli bir puanlama yapan bu girişim size belli kriterlere göre rasyonel bir sonuç çıkarıyor. Farklı kaynaklar üzerinden analiz yapıyor. Ne kadar tohum yatırım aldığı açıklanmayan girişimin nasıl para kazanacağı da açıklanmıyor. Tek başına olmasa da emlak kiralama ve satış hizmeti sunan girişimlerin faydalanacağı bir hizmet olabilir. Tabii bu sınıflandırmanın sosyal ve toplumsal etkileri de tartışmalara sebep olabilir.
  7. Makerskit.com: 'Maker' kültürüyle giderek yayılıyor ama bu kez ev/el işlerinde kendi ürünleri yapanlara hitap eden bir girişimden bahsediyoruz. Hazır ürün paketleri satan Makerskit, 1.5 milyon dolar yatırım almayı başarmış.
  8. SnapUp.com: Akıllı telefonunuzla internette veya herhangi bir uygulamada gezinirken baktığınız ürünün ekran görüntüsünü alıyorsunuz ve SnapUp bu ürünü kayıt altına alıp fiyat düşüşü durumunda sizi bilgilendiriyor. Son zamanlarda gördüğüm en faydalı uygulamalardan biri. 600 bin dolar yatırım almış.
  9. Wideo.co: Kolayca animasyon temelli videolar hazırlamanızı sağlayan ücretsiz bir araç. Hazır temaları kullanmak mümkün ama biraz vakit ayrılırsa özgün işler çıkarılabilir gibi görünüyor. Yaklaşık 500 bin dolar yatırımla büyümeye çalışacak.
  10. Xylo.com: Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta kurulan Xylo, müzik programlarının yönetimini kolaylaştıran ücretsiz bir araç. Farklı rollerdeki kişilerin birlikte iş yapmasını kolaylaştırıyor ve 273 bin dolar yatırım almış.
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.