Mattermark, Aydın Şenkut'un da katıldığı ikinci tohum yatırım turunda 2 milyon dolar aldı

Mattermark, Aydın Şenkut'un da katıldığı ikinci tohum yatırım turunda 2 milyon dolar aldı

Melek yatırımcılar ve girişim sermayeleri (VC) için girişimleri ölçümleme hizmeti veren Mattermark, ikinci tohum yatırım turunda 2 milyon dolar yatırım aldı.

Halihazırda Mattermark'ın yatırımcısı olan Andreessen Horowitz ve Ullas Naik'in katıldığı yatırım turunun yeni yatırımcıları arasında Version One Ventures, Flybridge Capital Partners'ın yanında, Aydın Şenkut'un kurucu ortağı olduğu Felicis Ventures da yer alıyor.

Mattermark, VC'lere potansiyel yatırım fırsatlarını tespit edebilmeleri, var olan start-upları ve özel şirketleri izleyebilmeleri için farklı kanallardan veriler sağlayan web tabanlı bir platform olarak 2013 yılında kuruldu.

Girişim, bugüne kadar önemli isimlerden 3,4 milyon dolar değerinde yatırım aldı. Son yatırım turuna katılarak Mattermark ortağı olan Aydın Şenkut dışında tanıdığımız bir isim daha şirketin yatırımcılar listesinde yer alıyor.

Mattermark'ın yaratıcısı Danielle Morrill, 2012 yılın Refer.ly adında kullanıcıların ürün tavsiyelerinden katılım payı kazanmalarını sağlayan bir şirket kurmuştu. Refer.ly'nin 2012 yılındaki ikinci yatırım turunun yatırımcıları arasında Bora Uygun da vardı. Mattermark ve Refer.ly'nin yatırım turları ve yatırımcılarını gösteren grafiğini aşağıda görebilirsiniz:

bora uygun mattermark

Refer.ly'nin 2013 yılında kapanmasının ardından kurulan Mattermark, son dönemde hızla değişen yatırım ortamının ihtiyaçlarına cevap verebilme potansiyeliyle dikkat çekiyor. Açık veritabanları (Crunchbase, AngelList gibi) sayesinde  gititikçe daha şeffaf hale gelen yatırım turları, küreselleşen start-up ekosistemleri ve her geçen gün sayısı artan girişim ve sermayeleri, bu verilerden anlamlı bilgiler üretebilecek kurum ve yazılım ihtiyacını beraberinde getiriyor.

Son dönemde bu soruna odaklanan girişimlerden biri olan Mattermark da yatırımcılar için bir sonraki Facebook ya da Google'ın gözden kaçma ihtimalini en aza indirmeye çalışıyor.

İncelemek isterseniz Danielle Morrill'in yatırım turundan sonra ele aldığı yazı burada.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.