Facebook online video reklam dağıtım platformu LiveRail'i satın aldı

Facebook online video reklam dağıtım platformu LiveRail'i satın aldı

facebook-liverail

WhatsApp, Oculus Rift satın almaları derken bu yıl şirket satın almalarına hızlı başlayan Facebook'un yeni satın aldığı şirket LiveRail oldu. Facebook online video reklamları odağında yaptığı satın almaya ilişkin rakam paylaşmasa da  TechCrunch'ın da aralarında bulunduğu kaynaklar ödenen bedelin yaklaşık 500 milyon dolar olduğunu iddia ediyor.

Facebook'un 2. çeyrek sonuçları açıklamadan 20 gün önce paylaştığı satın almada LiveRail'in detaylarıyla devam edelim. San Francisco merkezli girişimin online video reklam dağıtım platformu Dailymotion'ın da aralarında bulunduğu önemli yayıncılara servis veriyor. 2007 yılında kurulan girişim toplamda 12 milyon dolar yatırım almış.

Facebook'un Mart ayında devreye aldığı premium video reklam servisini geliştirmek için aldığı LiveRail teknolojisiyle video içerikte RTB hizmeti sunuyor. Farklı platformlardan teklifleri değerlendiren teknoloji kullanıcıyı analiz ederek optimum reklamı sunuyor. Satın almayla ilgili Facebook, premium yayıncılarla birlikte 100 milyonlarca kişinin daha çok ilgisini çeken online video sunacaklarını belirtiyor.

Video reklam teknolojisi girişiminin halihazırda aylık 5 milyar reklam dağıttığı belirtilirken, girişimin çalışan sayısıysa 170 açıklanıyor. Satın almayla Facebook sadece online video reklam teknolojisi değil aynı zamanda departman için çalışanları da bünyesine dahil etmiş görünüyor.

Bu adımı tek cümleyle özetleyecek olursak, televizyon reklam pazarının online videoya geçişi artarak devam edecek görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.