Slingshot'a Yo denirse Facebook kaybeder

Çok değil geçen hafta Facebook Snapchat'e rakip uygulaması Slingshot'ı yayına aldığını paylaştı. Daha öncesinde haber olma kaygısıyla uygulama mağazasına yanlışlıkla yüklenip  geri çekilen Slingshot'ın yayına alınmasının sadece ertesi günü Yo uygulaması 1,2 milyon dolar yatırım aldığını paylaştı.

Geçen 6 günü hızlandırarak devam edelim, Yo yatırım aldığının ertesi günü hacklendi ve sonrasında hackleyen kişiyi bünyesine kattı. Dün bloglara da gelen Yo, mobilden sonra web adımını da atmış oldu. 6 gün Yo için her günü ayrı bir haber olacak şekilde devam ederken Slingshot sessizliğe gömüldü.

Snapchat'i alamayan Facebook'un mobilde en önemli adımı olan Slingshot, yayınlanma haberlerinin dışında aynı kanalda ikinci habere ulaşmakta zorlandı. Öyle ki Snapchat ile olumlu ve olumsuz yönleri değerlendirilmesi bile sınırlı kaldı. Twitter'da konuşulma sayılarına baktığımızda bile içinde Snapchat geçen tweet sayısı ortalama 150 binken Slingshot yayına alındığı gün 30 bin tweetle en fazla konuşulma sayısına ulaşmış.

slingshot-snapchat

Slingshot'un Snapchat karşısındaki başarısızlığının üzerine bir de Yo uygulaması gelince gündem tamamen Facebook'un aleyhine döndü. Bu süreç zarfında App Store'da en fazla indirilen ücretsiz uygulamalarda  Yo 9. sıraya yükselirken Slingshot, şu an için ilk 100'de dahi bulunmuyor. Tüm ülkelerin uygulama mağazalarında çıkmamasıyla ilk 100'e girmesi kolay görünmese de Paper uygulaması sadece ABD uygulama mağazasında açılmasına rağmen ilk 100'e girmeyi başarmıştı.

Yo uygulaması nereye gider sorusu bir yana 4 milyar dolar değer biçilen Snapchat olsaydınız, rakibinizin uygulaması duyulmasın diye 1 milyon doları gözden çıkarır mıydınız? Tamamen komplo teorisi olan bu cümleyi şirketlerin başvurduğu iletişim faaliyetlerinden biri olduğunu unutmamak lazım.

Tüm haftanın özetinde Facebook, Slingshot ile Snapchat'e yine rakip olamamış görünüyor. Poke ile umduğunu bulamayan Facebook, Slingshot'tan da eli boş dönecek gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.