Yo! tuşu bloglara geldi!

Yo!

Şaka gibi bir uygulama olarak hayatımıza giren Yo, geçtiğimiz hafta listeleri alt üst etti. Kısa sürede App Store'un en popüler ilk 10 uygulamasından biri olan Yo, farklı kanallardan hayatımızda kalıcı bir yer edinmek için çalışmalara başladı.

İlk açıldığında Dünya Kupası entegrasyonuyla kullanıcılarına her gol atışında Yo gönderen uygulama (Bunun için Worldcup yazıp hesaba Yo göndermeniz yeterli) artık bloglara da entegre edilebiliyor. Bunun için Yo tuşunu hayata geçiren Yo, bloggerların Yo API'nın kullanarak, takipçileriyle etkileşime geçmesini istiyor.

Yapmanız gereken tek şey ilgili kullanıcı adını ve takipçilerinize ne zaman Yo göndermek istediğinizi belirtmek. Ardında size gelen kodu sitenize embed ederek Yo tuşunu aktif hale getiriyorsunuz. Kullanıcılar bu isme Yo gönderdiklerinde servisi kullanmaya başlıyor.

Yo tuşu

Anlık ileti gönderme entegrasyonunun, beklediğimiz gibi, Yo'nun nasıl kalıcı hale gelebileceğine dair bir deneme özelliğinde olduğunu söyleyebiliriz. Açıkçası yapımcılarının bunun için zamanla yarıştığını tahmin etmek de zor değil. 22 Haziran itibariyle 1 milyon kullanıcı sınırını geride bıraktığını duyuran Yo'nun beklentilerin çok daha üzerinde bir ilgiyle karşılandığını söylüyor CEO'su Or Arbel.

Yapımcıları hazırlıksız yakalayan bu gelişmenin sonucunda Yo, geçtiğimiz Perşembe günü hack'lenmişti. Arbel'e göre iyi ki de öyle olmuş çünkü uygulamanın erken dönemlerinde zayıflıklarını bulup, uygulamayı güçlendirme fırsatı sağlamış bu durum.

21 Haziran'da Medium'da yayımlanan "We were lucky enough to get hacked" yazısında olayla ilgili detayları anlatan Arbel, geçtiğimiz Perşembe günü tanımadığı birinden "Yo'nun kurucusuyla mı görüşüyorum?" diye soran bir SMS almış. "Evet" diye cevap veren Arbel'in telefonuna uygulama üzerinden peşpeşe gelen Yo'ları "YoBeenHacked" mesajı izlemiş.

Kişisel bilgilerinizi paylaşmanıza gerek olmayan uygulamanın hack'lenmesiyle yalnızca kullanıcı adlarının çalındığını belirtiyor Arbel. Eğer arkadaşlarınızı bulmak için telefon numaranızı kullandıysanız hacker'lar kullanıcı adınız ve telefon numaranızı da ele geçirmiş olabilir. Arbel, Yo'nun veritabanında sizin telefon rehberinize dair bir bilginin depolanmadığının altını çiziyor.

Arbel'in anlattıklarına göre, ekip, güvenlik açığının üzerinde hemen çalışmaya başlamış ve açığı tamamen kapatmış. Hacker'larla da iletişime geçen ekip, beklemediği bir yardım da almış: Arbel, hacker'lardan birinin şu anda Yo ile birlikte çalışmaya başladığını söylüyor.

Yo'nun blogger'lar için geliştirdiği Yo tuşunun hemen öncesinde gelen açıklama ise, kullanıcıların olası çekincelerini ortadan kaldırmaya yönelik gibi görünüyor. Eklemek isterseniz Yo tuşu burada.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.