Facebook’un yeni uygulaması Poke, Snapchat’i rahatsız edemedi

Facebook’un yeni uygulaması Poke, Snapchat’i rahatsız edemedi

Hatırlayacağınız gibi Facebook’un yeni uygulaması Poke yayınlandığı anda büyük bir ilgi görmüş ve ücretsiz uygulamalar listesinde ilk günden birinci sıraya yükselmeyi başarmıştı. Snapchat’in ciddi bir rakibi olması beklenen uygulama, ilerleyen süreçte ise bu hızlı çıkışını sürdüremedi ve kısa sürede sert bir düşüş yaşadı.

AppAnnie’nin rakamlarına göre ABD’nin ücretsiz uygulamalar listesinde 50. sıraya kadar gerileyen Poke, Türkiye sıralamasında da Instagram ve Foursquare’in arasında 36. sırada yer alıyor. Rakibi Snapchat ise Türkiye listesinde 961. fakat ABD’de 3. sırada yer alıyor.

Her ne kadar arkasında Facebook’un olması Poke’a çok ciddi bir destek sağlasa da görünüşe göre uygulamanın kalıcı olması pek de kolay olmayacak…

AppAnnie’nin verilerine göre Poke ilk döneminde toplam 25 farklı ülkede birinci sıraya kadar yükselmişti. Şu anda birincilikte bulunduğu ülke sayısı ise sadece 4. Diğer yandan SnapChat’in hiçbir ülkede birinciliği bulunmuyor, ABD ve Norveç dışında ilk 5’e girdiği bir ülke ise yok.

Bu veriler aslında dünya genelinde Facebook’un uygulamasının, rakibi Snapchat’ten çok daha iyi durumda olduğunu gösteriyor. Fakat Snapchat’in öncelikli pazarı olan ABD’de Poke beklenen başarıyı yakalayabilmiş değil. Snapchat’in güçlü olmadığı geri kalan ülkelerde ise Poke daha iyi bir performans sergiliyor.

Facebook bile olsanız klon bir uygulama ile başarı garanti değil. Fakat Facebook’un gücünü de küçümsememek lazım çünkü küresel anlamda bu yaygınlığa ulaşmak bağımsız bir geliştirici için neredeyse hayal…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.