Viber 100 milyon aktif kullanıcıya ulaştı

Viber 100 milyon aktif kullanıcıya ulaştı

Bu yılın başında Japonya'nın e-ticaret devi Rakuten tarafından tam 900 milyon dolara satın alınan Viber, 100 milyon aktif kullanıcıya ulaştığını duyurdu.

Hiç de azımsanmayacak bir rakamla yatırım alan Viber'ın hızlı yükselişi ile birlikte kullanıcı sayısında da artışa gitmesi ve olumlu bir tablo çizmesi, yatırımcı Rakuten'in lehine. Viber'ın en önemli rakibi olarak lanse edilen WhatsApp'in, Viber'ın da satın alındığı aynı ay içerisinde Facebook tarafından 16 milyar dolara satın alınması, bu alandaki önemli rekabet gücünü de gözler önüne seriyor. Bununla birlikte, Rakuten'in halka arz etmiş bir şirket olarak Viber'ı satın almasından sonra, Viber'la ilgili daha fazla istatistik duymaya da alışmalıyız.

Mesajlaşmanın yanı sıra, iddialı olduğu VoiP özelliği, yani sesli görüşme imkanı tanımasıyla Viber uluslararası platformda pek çok kullanıcı tarafından tercih ediliyor. Açıklanan rakamlara göre, Viber'ı indiren kişi sayısı ise tam 350 milyon. 350 milyon defa indirilen uygulamanın 100 milyon aktif kullanıcısı olması, aktiflik anlamında çok da kötü bir tabloya işaret etmediğini belirtebiliriz.

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz Viber büyük bir adım atarak masaüstü versiyonunu piyasaya sunmuş ve hem PC hem de Mac'lerden erişilebilir olmuştu. Daha öne masaüstü programların mobil uygulamalarının piyasaya çıktığına şahit oluyorduk ancak bir mobil uygulamanın masaüstü versiyonunun yapılmasına da Viber sayesinde şahitlik etmiş olduk. Bakalım 100 milyon aktif kullanıcıya ulaşan Viber bundan sonra ne gibi adımlar atacak hep birlikte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.