Türkiye'de üç boyutlu yazıcı ve tarayıcı nereden alınır?

Türkiye'de üç boyutlu yazıcı ve tarayıcı nereden alınır?

Üç boyutlu yazıcılar endüstriyel pazardan bireysel kullanıma evrildikçe bu alana gösterilen ilgi giderek artıyor. Kişisel bilgisayarlar gibi bir giderek ucuzlayan fiyatlar Türkiye'de satış kanallarının artmasına neden oldu. Üç boyutlu yazıcılar ve tarayıcılar etrafında yeni ekosistem oluşmaya başladığını söylemek de mümkün.

Autodesk'ten Adobe'ye bir çok önemli teknoloji ve yazılım üreticisi bu alana odaklanırken Türkiye'de 3B yazıcı, tarayıcı ve kartuş (filament) alabileceğiniz e-ticaret mağazalarını sizlere topluca tanıtmak istedik.

Bugün bir 3 boyutlu yazıcı sahibi olmak, 90'larda bilgisayar sahibi olmak gibi bir şey. Bu önceliği yakalayamayanlar ise fiyatların düşmesini beklerken şimdilik 3 boyutlu modeller sipariş etmekle yetinebilir.

3bfab.com

MakerBot marka 3 boyutlu yazıcıların Türkiye bayisi olarak yazıcılara ek olarak 3 boyutlu tarayıcı ve kartuş (filamenti) satışı da yapıyor. Ümraniye’deki iş yerinde bu yazıcıları görmek mümkün. Bu mağazada 3D Akademi adıyla 3 boyutlu yazıcılar ve modelleme konusunda eğitimler düzenleniyor. 3bfab 3 boyutlu yazicilar

3bfab.com üzerinde ücretsiz 3 boyutlu model dosyaları indirmek mümkün. 3 boyutlu tasarımla uğraşan kişilerin modellerini pazarlayabileceği bir pazar yeri oluşturulması da planlar arasında. 3 boyutlu yazıcı fiyatları dolar üzerinden satılıyor ve yaklaşık 3100 TL'den başlıyor.

3dortgen.com

Solidoodle, Ultimaker, FlashForge, Uyp gibi farklı markalardan 3D yazıcıları satışa sunan 3Dörtgen, bu alanda aktif çalışan sayılı girişimlerden biri. Üsküdar'daki mağazasını hem bir satış yeri hem de kafe olarak kullanan girişim 3 boyutlu baskı - tarama hizmetleri sunuyor. Kendi topluluğunu oluşturmak için de çeşitli hizmetler sunuyor ve tasarımcıları siteye davet ediyor.3d 3b yazicilar 3dortgen

3Dörtgen de dövizle satış yapıyor. En ucuz 3B yazıcının fiyatı 2750 TL ama 2. el bölümü de açılmış ve 2. el cihaz bulmak mümkün. Yedek parçalar bölümü ise yakında açılacak. Sitede Lego Technic yapı kitleri, Kendin Yap (Do it yourself) ve teknoloji ile ilgili diğer basılı yayınlar da satılıyor. Sitede 3B tarayıcı ve kartuş bulmak da mümkün.

Cokboyutlu.com

Cube markalı 3B yazıcılar satan bu girişimde satışa hazır 3B baskısı ürünler ve 3B baskı kalemi 3Doodler dikkat çekiyor. İstediğiniz bir model için fiyat talebinde bulunabilir ve Paypal ile ödeme yapabilirsiniz.3b 3 boyutlu cokboyutlu.com

Yine en ucuz fiyatlı cihazlardan gidersek ev tipi Sense 3D Scanner'ın fiyatı 790 dolar (1664 TL), 3Doodler 3B baskı kalemininki ise 165 dolar (347 TL).

Protosis.com

3D Systems firmasının Türkiye temsilcisi olan Protosis, kişisel, profesyonel ve üretim tipi 3B yazıcılar ve tarayıcılar satıyor. Konuya daha profesyonel ve endüstriyel açıdan yaklaşan Protosis'ten istediğiniz 3B modeller için teklif alabilir ve cihaz fiyatları için iletişim formunu kullanabilirsiniz. 3b yazicilar protosis

3B baskı konusunda haberler ve blog yayınlarını da inceleyebilirsiniz.

Voksel.com.tr

Leapfrog, EnvisionTEC ve 3SP Ailesi 3B yazıcılar satan Voksel; tasarım, tarama ve imalat hizmetleri de veriyor. Protosis gibi endüstriye daha yakın bir çizgideki girişimin ürün ve hizmetleri hakkında da teklif almanız gerekiyor.voksel 3b yazicilar

Dip Not: Her ne kadar Solidoodle ve Ultimaker 3B yazıcıların satışını yapsa da 3byazici.com ve Priyoid.com'u içerik oluşturma tarafında anlamında dikkate değer bir adres. Sadece 3B ürün baskısı içinse formhane.com.tr'yi ziyaret edebilirsiniz.

Bize gelen geri dönüşlerle yeni girişimler eklemeye devam ediyoruz;

Solvo-tek.com

2008'de teknik ve ticari deneyime sahip iki mühendis tarafından kurulan Solvotek, farklı disiplinlerdeki ölçüm ihtiyaçlarını karşılamak üzere ileri ölçme teknolojileri sunuyor ve bu alanda çözümler üretiyor. Şirket 3B tarama alanındaki tecrübelerinden sonra geçen yıl 3B yazıcı sektörüne adım atmış. Şu anda MCOR ve Leapfrog marka 3B yazıcılarla Z+F marka 3B tarayıcıların satışını yapıyor.

solvo-tek 3b yazicilar mcor 3d yazici

MCOR'un diğer 3B yazıcılardan farkı kağıt ile üretim yapması. Çevre dostu bu yazıcıyla renkli baskılar almak da oldukça kolay ama bu yazıcılaların bireysel kullanıma dönük olmadığını ekleyelim. Leapfrog 3B yazıcılar ise ev tipi. Fiyatları öğrenmek için Solvo-tek ile iletişme geçmeniz gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.