Autodesk hem yazılım hem de donanımla 3 boyutlu yazıcı işine giriyor

Autodesk hem yazılım hem de donanımla 3 boyutlu yazıcı işine giriyor

Bir yazılım firması olan ve Autodesk, 3 boyutlu yazıcı işine gireceğini, şirketin CEO'su Carl Bass'ın kaleme aldığı bir yazıyla resmi olarak duyurdu.

Autodesk, zaten faaliyet gösterdiği alanlar yüzünden 3 boyutlu modelleme ve yazılımlarla ilgisi bulunuyordu. Ancak yaptığı duyuruyla birlikte Autodesk açık kaynak kodlu bir yapıda olacak Spark projesini ve bir donanım olarak üreteceği 3D yazıyıcı da piyasaya süreceğini kesinleştirmiş oldu.

Bass'ın yazısında, 3 boyutlu yazıcıların geleceğine ne kadar inandıkları belli olan firmanın bu alanda faaliyetlerini hızlandırmak istediği ve akıllı bir yatırım yaptığını söyleyebiliriz.

Autodesk'in hem üreteceği 3D yazıcı donanımını hem de yazılımını açık kaynak olarak lanse edeceğini söylemesi de, Autodesk'in Spark projesinin "3 boyutlu yazıcıların Android'i" olabileceğine dair yakıştırmalarda bulunmasına sebep oldu. Hem donanımın hem de yazılımın bu anlamda geliştirilebilir olması, özellikle özgür platformlarda çalışmak isteyen kullanıcıların da ilgisini çekeceği aşikar.

Autodesk'in Spark yazılımının ve Autodesk'in 3 boyutlu yazıcısının 2014 yılının sonuna doğru piyasada olması bekleniyor.

autodesk-spark-3d

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.