Komsukoy: Online olarak yönettiğiniz tarlanızda yetişenleri evinize yollayan girişim

Komsukoy: Online olarak yönettiğiniz tarlanızda yetişenleri evinize yollayan girişim

Komşuköy'ü ilk duyduğumda oldukça şaşırmıştım. Düşünsenize; tüm dünyayı kasıp kavuran 'tarla oyunu' FarmVille'de olduğu gibi online olarak bir tarla yönetiyorsunuz, sonrasında bu tarlada yetişen meyve ve sebzeler evinize kadar geliyor! Kulağa fazlasıyla şaşırtıcı gelse de Komşuköy tam olarak bu işi yapıyor.

Kısaca girişimin modelinden bahsetmek gerekirse; Komşuköy'ün belirlediği bölgelerde fiziksel olarak var olan ve hatta dilerseniz ziyaret edip dilerseniz de 7/24 online olarak izleyebildiğiniz bir tarla kiralıyorsunuz.

20 ya da 40 metrekarelik tarlanızla aynı bir FarmVille yönetirmişçenize ilgileniyorsunuz, online olarak belirlediğiniz aksiyonları sizin yerinize hayata geçiren çiftçiler sayesinde ektiğiniz meyve ve sebzeler zamanı geldiğinde tarlanızdan toplanıyor ve evinize doğru yola çıkıyor.

Komşuköy'de kiraladığınız tarlayı fiziksel olarak ziyaret etmeniz, hasatlarınızı komşu tarlalarınızla takas etmeniz ve hatta hasat zamanı kendi mahsulünüzü bizzat kendinizin toplaması mümkün. Platformla ilgili aklınıza takılan sorular için 'Nasıl' sayfasını, fiyatlar içinse burayı ziyaret edebilirsiniz.

Projenin hayata geçmesi toplamda 2 yıl sürmüş

Komşuköy projesinin geliştirilmesi konsept aşamasından, operasyonun hayata geçirilmesine kadar yaklaşık olarak 2 yıl sürmüş. Komşuköy fikrinin ortaya çıkışıysa girişimci ortakların şehir hayatında sağlıklı meyve/sebzelere ilk elden ulaşabilme hayaline dayanıyor.

Diğer yandan Komşuköy ekibine projenin yurtdışında bir benzeri olup olmadığını sorduğumuzda ise "Sadece başlangıç seviyesinde kalmış bazı çalışmalar mevcut ancak gerek işleyiş gerekse kullanıcıların yapabildiklerinin genişliliği açısından bu kapsamda dünyadaki ilk proje için Komşuköy diyebiliriz." yanıtını aldık.

Bu arada teknolojik olarak da kendine güvenin Komşuköy; kullanıcılarının tarlalarını yönettiği oyunu HTML5 ile geliştirmiş. Bunun yanında söz konusu oyun ve sitenin diğer aksiyonlarında node.js kullanılıyor. Komşuköy'ün mobil uygulamalarının hazırlık aşamasında olduğunu da ekleyelim.

Yılda 2 kere ekim yapılıyor, şu an için tüm tarlalar İstanbul yakınlarındaki Cumhuriyet Köyü'nde

Komşuköy'de üyeler geçtiğimiz ay itibarıyla tarlalarına ekim yapmaya başladılar. Yılda 2 kere ekim yapılabilen Komşuköy'de bu sezon pempe domates, kemer patlıcan, karpuz, kavun, çilek, taze soğan ve fasulye gibi meyve/sebzeler ekebiliyorsunuz. Komşuköy şimdilik İstanbul yakınlarındaki Cumhuriyet Köyü'nde faaliyet gösteriyor. Kısa vadede Cumhuriyet Köyü'ne ek olarak düşünülen lokasyonlar ise Mersin, Antalya, Trakya ve Ayvalık.

komsukoy-poster

Şehirde yaşayanlar için toprakla bir bağlantı

Komşuköy'ün müşterilerine vadettiği en önemli kazanımlardan biri şehir yaşamında fazlasıyla uzak kalınan doğal hayatla az da olsa bir bağ kurabilmek. Bir başka deyişle İstanbul'da yaşayan ve 'emekli olunca İstanbul'u terkedip Ege'nin herhangi bir sahil kasabasında bahçeli evde yaşamak' hayali bulunan çalışanlar, Komşuköy'le birlikte bu hayalleri için ilk adımlarını atmış oluyor. :)

Aslında son dönemin dikkat çeken konularından biri olan online market pazarında kendisini konumlandıran Komşuköy; pazardaki diğer oyunculardan farklı olarak müşterilerinin hem taze meyve/sebzeye erişimini sağlıyor hem de onları toprakla bütünleştirmeye, şehir hayatında çok uzak kalınan bir kültüre sokmaya çalışıyor.

Operasyon olarak oldukça geniş kapsamlı ve zorlu sayılabilecek süreçlere sahip olan Komşuköy, öncelikli olarak şu anki fiyatlandırması ve modeliyle üst segment olarak tanımlayabileceğimiz bir kitleye hitap ediyor. Bu kitleye gerek tecrübeli ekibi gerekse sahip olduğu pazarlama bütçesiyle ulaşmakta zorlanmayacak olan Komşuköy'ün ikinci etapta neler yapacağı ise merak konusu. Girişimle ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.