E-Ticaret'14 etkinliğimizde dikkat çekici konu başlıklarından biri de online market pazarı oldu

E-Ticaret'14 etkinliğimizde dikkat çekici konu başlıklarından biri de online market pazarı oldu

Webrazzi E-Ticaret'14 etkinliğinin en çok dikkat çeken oturumlarından birisi de online market pazarı üzerineydi.

'E-Ticaret'in Yeni Gözde Alanı: Gıda ve Hızlı Tüketim Ürünleri' başlıklı oturumda Tazemasa.com Kurucu ve CEO'su Fahir Özcan, OnlineMarket.com.tr Kurucu Ortak ve CEO'su Murat Demirhan ve Memlekettengelsin.com Yönetici Direktör ve CEO'su Yasin Darbaz konuk olarak yer aldı.

En son söyleyeceğimiz şeyi en başta söylemek gerekirse; oturum içinde gerçekleşen sohbette Fahir Özcan, Inventures'den almış oldukları yatırımı ilk defa açıkladı. Konuyla ilgili detayları şu yazımızda bulabilirsiniz.

Murat Demirhan: Online market konusunda Türkiye olarak çok geç kaldık

OnlineMarket.com.tr'yi kurmadan önce P&G gibi önemli bir perakende şirketinde çalışan Demirhan; şirketi 2012 yılında, 'gıda ve gıda dışı alanlarında internet sitesi denildiğinde akla gelen ilk marka olmak için' kurduklarından bahsetti. Demirhan'ın en çok dikkat çeken cümlelerinden biriyse şu oldu: "Taze gıda konusu apayrı bir konu. Ama online market için Türkiye'nin internet dönüşümünde çok geç kaldığını düşünüyorum."

Murat Demirhan ayrıca offline marketlerdeki kullanıcı alışkanlıklarının önemli bir kısmının online marketlerde de geçerli olduğunu söyledi ve örnek olarak 'kasa çıkışı' olarak adlandırılan bölümden bahsetti.

Fahir Özcan: Mutlaka kargo değil, özelleştirilmiş bir teslimat çözümü kullanılmalı

Tazemasa.com'u ilk kurduklarından yalnızca sebze ve meyve satışı ile başladıklarından bahseden Özcan, sonrasında mutfak ve et ürünlerine de yer vermeye başladıklarına değindi. Özcan, şu an Tazemasa'da bir mutfağın ihtiyaç duyacağı tüm ürünlerin bulunduğunu belirtti. Özcan kendileri için en önemli üç kriteri ise şu şekilde sıraları: tazelik, lezzet ve doğallık.

Özcan'ın bahsettiği önemli konulardan birisi de teslimat üzerine oldu, Özcan'ın bu konudaki düşüncesi de şu şekilde: "Mutlaka kargo değil, özelleştirilmiş çözümler olmalı. Sektöre yeni giren oyuncular da üzerlerinde bir sorumluluk hissedip müşterilerini mutlu etmeliler. Örneğin biz kapıda ödeme seçeneği de sunarak ulaştırmamızı tamamen kendi soğun depolu araçlarımızla gerçekleştiriyoruz."

Yasin Darbaz: Sektöre yeni oyuncular girmesi bizi mutlu ediyor

Sektöre yeni oyuncular girmesinin kendilerini mutlu ettiğini paylaşan Darbaz, Memlekettengelsin.com olarak 2 binin üzerinde yöresel ürünü, 50'nin üzerinde farklı şehirden tedarik ettiklerinin altını çizdi.

Ulaştırmanın önemine vurgu yapan Darbaz, paketleme seçenekleri üzerinde çok fazla emek harcadıklarını, paketleri adeta çeyiz titizliğinde hazırladıklarını söyledi.

Oturumda ayrıca online market ve taze gıda pazarıyla ilgili önemli bilgiler de paylaşıldı. İlk olarak; gıda alışverişinde insanların büyük bir oranda yaşadıkları yerden en fazla 10 dakika uzaklıkta market alışveriş yaptığı bilgisini verebiliriz. Bir de rakam vermek gerekirse; Türkiye'de 2013 yılında toplam perakende pazarı 300 milyar dolar ve bu rakamın yarısı gıda üzerine.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.