App Annie, mobil uygulama analitik girişimi Distimo'yu satın aldı!

App Annie, mobil uygulama analitik girişimi Distimo'yu satın aldı!

Mobil uygulama istatistikleri sunma işini en iyi yapan girişimlerden biri olan Hollandalı Distimo, aynı pazarın bir diğer önemli oyuncusu App Annie tarafından satın alındı.

Distimo Kurucusu ve CEO'su Vincent Hoogsteder tarafından biraz önce yapılan açıklamada satın alma tutarından bahsedilmemiş ama Distimo, ürünlerini yavaş yavaş App Annie platformuna taşıyacak. Kullanıcıların tüm verileri korunacak ve iki şirketin tüm yeteneklerine tek çatı altında ulaşılabilecek.

5 yıl önce mobil uygulama pazarında büyümek isteyenler için analitik hizmetleri sunmaya başlayan Distimo'nun bu alanda gerçekten işini iyi yapan ve App Trends gibi yeniliklerle kendini geliştiren Avrupalı girişimlerden biriydi. Distimo kurucularından ve şirketin CCO'su olan Remco van den Elzen ile Blackberry Devcon Europe etkinliğinde (Amsterdam) daha küçük bir girişimken tanışmıştım ve Distimo'yu takip edip Distimo raporlarını da sizinle paylaşmaya başlamıştık.

Distimo iq

App Annie ile ortak bir vizyona sahip olan Distimo, 2013'te 4 yeni ofisle küresel bir girişim olduğunu kanıtlamıştı. Merkezi Hollanda'nın yüzölçümü en küçük olan ili Utrecht'te olan Distimo, artık 39 milyon dolar yatırımı olan San Francisco merkezli App Annie'nin bir parçası olmanın haklı gururunu yaşıyor.

Mobil uygulama pazarı üzerine Türkiye'de de çeşitli SaaS tipi girişimler çıkmaya başladı ve umarız önümüzdeki dönemde Türkiye'den de bu gibi başarılara imza atarlar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.