Mobil uygulamalar için etkileşim artırma ve analiz aracı Capptain, Microsoft tarafından satın alındı

Mobil uygulamalar için etkileşim artırma ve analiz aracı Capptain, Microsoft tarafından satın alındı

Sizlere yaklaşık olarak bundan 4 ay önce tanıttığımız mobil uygulamalar için etkileşim arttırma ve analiz aracı olan Capptain, az önce Microsoft'tan yapılan açıklamaya göre ABD'li yazılım devi tarafından satın alındı.

Satın alma sonrasında Capptain teknolojisinin Microsoft Azure ile entegre edileceği açıklanırken satın almaya dair bir bedel paylaşılmadı. Paris/Fransa merkezli şirket bugüne kadar 2 milyon dolar civarında bir yatırım almıştı.

Android, iOS, Windows Phone ve mobil sitelerde çalışabilen Capptain için mobilde uygulama ve siteler için -çoklu platform- etkileşim ve performans aracı diyebiliriz. Müşterileri adına her ay 1 milyarın üzerinde 'push notification' gönderen Capptain, gelişmiş seçeneklerle uygulama sahiplerinin kendilerini kullancılarına hatırlatmalarına ve çeşitli akışlar yaratabilmelerine olanak sağlıyor. Capptain tüm bunların yanında müşterilerine mobil analiz hizmeti de sunuyor.

capptain-microsoft-satın alinma

Özetle; Microsoft da Capptain'i Microsoft Azure ile entegre etmek suretiyle Capptain'in hem etkileşim arttırımı, hem çoklu platform mobil uygulama desteği hem de mobil analiz konularındaki tecrübelerinden yararlanmak istemiş. Ayrıca Microsoft için Capptain'in Avrupa ve tüm dünyada sahip olduğu müşteri kitlesine hizmet vermeye devam edecek olması da önemli bir detay.

Capptain'den yakın çevresine, yatırımcılarına ve müşterilerine teşekkür

Şu an capptain.com'a girdiğinizde capptain.com/info adresine yönlendiriliyorsunuz ve karşınıza aşağıda ekran görüntüsünü bulabileceğiniz bir mesaj geliyor. Mesajda Capptain ekibi Microsoft tarafından satın alınmaktan dolayı yaşadıkları heyecana değinirken 6 yıl içinde kendilerine destek olan ailelerine, yatırımcılarına, arkadaşlarına ve müşterilerine de özel olarak teşekkürlerini iletiyor.

Microsoft ise yaptığı açıklamada mobil teknolojilerin önemine vurgu yaparken Capptain'in teknolojisi Azure'a tamamıyla entegre edeceklerini duyurdu. Microsoft süre vermese de Capptain'in müşterilerine hizmet vermeye devam edeceğinin de altını çizdi.

Bu satın alma sonrasında Microsoft yeni CEO'u Satya Nadella'dan sonra Azure teknolojisi üzerine önemli bir adım atmış oldu da diyebiliriz. Diğer yandan Microsoft'un hem teknoloji hem de yetenek satın alması olarak tanımlayabileceğimiz bu hamlesi sonrası şirketin Capptain'in hali hazırdaki müşterilerine hizmet vermeyi sürdüreceğini hatta yeni müşteriler kazanmak için de çalışmalarına devam edeceğini belirtelim. Konuyla ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.