Rus e-kitap platformu Bookmate, uluslararası açılımına Türkiye ile başlıyor

Rus e-kitap platformu Bookmate, uluslararası açılımına Türkiye ile başlıyor

Moskova merkezli girişim stüdyosu Dream Industries Rus e-ticaret devi Ulmart'tan 6,5 milyon dolar değerinde yatırım aldı. Azınlık hisselerini (yaklaşık yüzde 50'sini) Ulmart'a satan Dream Industries,bu yatırımın 3 milyon dolarını e-kitap platformu Bookmate'i yurt dışına açmak için kullanıyor. "Sosyal okuma hizmeti" Bookmate, önce Türkiye'ye, ardından İskandinavya ve Latin Amerika pazarlarına açılacak.

2010 yılında yayınlanan Bookmate mobil uygulamasında 1 Mayıs 2014'tan bu yana Türkçe ve İspanyolca  kitaplar da yer alıyor. Web'den, akıllı telefonlarınızdan ve tabletinizden erişebildiğiniz Bookmate, e-kitaplarınızı bulutta depoluyor, böylelikle internet bağlantısı olan farklı bir cihazla giriş yaptığınızda senkron sorunu yaşamıyorsunuz.

Bookmate'in İngilizce, Rusça, Türkçe ve İspanyolca kitapların sunulduğu kitaplıklarından, örneğin Türkçe'yi seçtiğinizde "Modern Türk edebiyatı kitaplığı" ya da "Aklınızı uçuracak popüler romanlar" gibi Türkçe sınıflandırmalar görüyorsunuz. Burada sunulan kitap sayısı, İngilizce ya da Rusça kitaplıklara kıyasla az olsa da uluslararası açılımla birlikte bu sayının hızla artmasını bekliyoruz.

bookmaet ios ekran bookmate ios sayfa bookmate ios

Bookmate, kendisini bir "sosyal okuma hizmeti" olarak tanımlıyor. Bunun bir sebebi Facebook ve Twitter'la giriş yapabilmeniz ve uygulamayı kullanan diğer arkadaşlarınızın ne okuduklarını görebilmeniz (Türkçe kitaplık için "Arkadaşlar ne okuyor" bölümünde). Diğeri ise, Bookmate'in web ya da mobil versiyonunda kitap okurken not alabiliyor, alıntı yapabiliyor ya da beğendiğiniz bir bölümü doğrudan Facebook ya da Twitter'da paylaşabiliyor olmanız.

Ücretsiz olarak indirilen Bookmate'te kitapları ücretli üyeliklerle satın alabiliyorsunuz. Ancak platformda Project Gutenberg gibi bedava erişebileceğiniz kitaplar da yer alıyor. Bookmate'in kendi verilerine göre aylık 1,5 milyon kullanıcısı var ve ücretli üyeliğe dönüşüm oranı yüzde 7.

Bookmate'in Amazon'dan önemli bir farkı açık bir platform olması. Yani Bookmate'teki yayıncılar, okuyucu analitiklerine doğrudan erişebiliyor.

Arkasına Ulmert'in desteğini alan Dream Industries'in  Zvooq, Exchange.es gibi farklı endüstrilere yönelik ürünleri de bulunuyor. Ulmert'in bu hamleyle Bookmate'i desteklemesi e-ticaret devinin online mağazasına dijital içerik eklemesi açısından da önemli.

Bookmate'i denemek isterseniz iOS uygulamasını buradan, Android uygulamasını buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.