Twitter'a yeni eklenen mute özelliği ile istemediğiniz kişilerin tweetlerini görmeyebilirsiniz

Twitter'a yeni eklenen mute özelliği ile istemediğiniz kişilerin tweetlerini görmeyebilirsiniz

Twitter harkla arz tarihiTwitter'ın bir süredir beklenen mute (sustur) özelliği dün resmen duyuruldu. Yenilikle birlikte kullanıcılar, zaman akışlarından görmek istemedikleri tweet'leri kaldırabilecekler. Yani Twitter'da takip ettiğiniz birini susturduğunuzda kişinin tweet'leri artık zaman akışınıza getirilmeyecek, anlık uyarılar da görünmeyecek. Şayet SMS'le uyarı almayı tercih ediyorsanız, susturduğunuz kişilerin tweet'leri yine bu uyarılardan muaf tutulacak.

Buna karşın susturulan kullanıcılarla takipleşmenizde bir sorun yok. Susturulan kullanıcılar, herşeyden habersiz bir biçimde, hala sizi takip etmeye , dilerlerse sizinle etkileşim halinde olmaya devam edebilecekler. Kişi sizi retweet ettiğinde ya da mention'ladığında, uyarılar sekmenizde yayımlanacak. Kişiler size doğrudan mesaj da atabilecek.

Twitter'da susturulan kişilerin eski tweet'leri zaman akışınızda görünürken, susturduğunuz andan itibarenki tweet'ler siliniyor. Bir tweet'i susturmak için tweet'in altındaki More seçeneğine gitmeniz yeterli. Susturmak istediğiniz kişi içinse hesabına gidip Ayarlar düğmesinde göreceğiniz Mute fonksiyonunu seçiyorsunuz.

Twitter'ın hem web hem mobil uygulamalarına getirilen yeniliğin iyi tarafı, kullanıcılarınTwitter deneyimlerini biraz daha özelleştirebiliyor olmaları. Twitter'da tanıdığınız ve takip ettiğiniz ancak bir süredir tweet'leri eskisi kadar ilginizi çekmeyen birilerini takip etmemek ya da kişiyi bloklamak yerine daha orta yollu bir çözüm. Twitter'ın özellikle Türkiye'de kullanıcıların politik görüşlerini ifade etmek için sıklıkla kullanıldığı bir medya olduğu düşünüldüğünde, yeniliğin sessiz bir protestoya dönüşebilme ihtimali bile var...

Tabi bütün bu avantajlar susturan kişinin siz olması halinde geçerli. Bir de susturulan taraf olduğunuzu düşünün. Halihazırda kullanıcıların Facebook'ta olduğu kadar rahat bir biçimde kendilerini ifade etmekte zorlandığı Twitter'da bir de takipçilerinizin sizi, sizden habersiz susturma çekincesi başlıyor. Biraz daha uç bir örnek düşünelim: Twitter'da siz yüz bininci takipçinizi kutlarken, takipçilerinizin bir kısmının spam bir kısmının da sizi halihazırda susturmuş kişiler olduğunu öğreniyorsunuz. Kötü bir şaka gibi :)

İyi ya da kötü, Twitter'ın susturma özelliği takipçi sayısını da anlamsız hale getiriyor.

Bu yeni özellikle ilgili düşündüklerinizi yorumlarınızla aktarabileceğinizi hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.