Reklam almaya başlayan Pinterest'in ilk müşterileri GAP, Expedia.com, Kraft oldu

Reklam almaya başlayan Pinterest'in ilk müşterileri GAP, Expedia.com, Kraft oldu

promoted-pin-kraft_0Eylül ayında reklam alma konusunda testler yaptığını duyurduğunu paylaştığımız Pinterest  milyon dolarlık reklam anlaşmalarının peşinde olduğunu doğruladı ve ilk reklamverenlerini açıkladı. Bloğundan resmi açıklamayla paylaşan Pinterest'in ilk reklamveren markalarına baktığımızda moda, seyahat ve hızlı tüketim olmak üzere belirli sektörlerde önemli oyuncularla anlaşmaya gidildiğini çıkarmak mümkün.

GAP, Kraft, Nestle reklamveren markalar olarak Pinterest'in Promoted Pins mecrasında yerini alırken girişimde 4 yıl sonra para kazanmaya başlayacak. Ekim ayında aldığı yatırımla 3,8 milyar değerlemeye ulaşmasına karşılık affiliate gelir söylentileri hariç geliri bulunmayan girişimin yeni reklam modellerini devreye alıp almayacağı önümüzdeki süreçte daha netleşmiş olacak.

Bütünlüğü bozmamak adına doğal reklam modelinde Promoted Pins'le reklam almaya başlayan Pinterest envanteriyle dikkat çekiyor. Sahip olduğu trafiğinin haricinde Sosyal ağlar arasında satışa yönlendirmede Pinterest öne çıkıyor! haberinde de paylaştığımız üzere satışa yönlendirmede de öne çıkan Pinterest yakın zamanda Twitter'dan daha yüksek gelir açıklayabilir.

Pinterest'in bloğunda paylaştığı reklam görselinde, 4 yıllık beklemenin sonucunda kendisine özgü reklam modelinin nasıl oluşturulacağını göstermenin haricinde mobil ekran kullanılması dikkati çekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.