Pinterest milyon dolarlık reklam anlaşmalarının peşinde

Pinterest milyon dolarlık reklam anlaşmalarının peşinde

Pinterest kısa bir süre önce ilk kez yayınladığı şeffaflık raporu, yaptığı satın alma ve artırdığı değerlemesi ile hala gözde bir konumda. Attığı adımlarla, halka arz edeceğinin sinyallerini veren Pinterest'in en büyük sıkıntısı hala bir gelir modelinin olmayışı.

İnternet devleri aslına bakarsanız bu konuda çok da acele etmiyor ve öncelikle kullanıcı sayılarını en üst seviyeye getirmeye çalışıyorlar. Buna iyi bir örnek olarak da Instagram'ı verebiliriz. Uzunca bir süre hiç reklam almayan Instagram, geçtiğimiz haftalarda 100 milyon dolarlık bir reklam anlaşması imzalamıştı.

Pinterest de aynı şekilde Instagram'ın izlediği yolu takip etmiş ve öncelikli olarak bazı reklam modellerini test etmeye başladığını duyurmuştu. Burada dikkati çeken önemli bir reklam modeli, sponsorlu pin'lerdi. Kısacası Pinterest hesabınıza girdiğiniz pin'lerinize bakarken, reklamverenlerin görmesini istediğiniz pin'ler karşınıza çıkması üzerine kuruluydu.

pinterest-reklamlari

Aynı test konusunda olduğu gibi Pinterest, Instagram'ın izinden gidiyor ve reklamlarını toplu olarak satabileceği bir medya şirketi bulmaya çalışıyor. Pinterest'in muhtemel reklamverenlerden istediği reklam bedeli ise 1 ile 2 milyon dolar arasında.

Pinterest'in testlerini gerçekleştirdiği "promoted pin", CPM modeli ile çalışacak. Pinterest'in beklentisi, 1000 gösterim başına reklamverenlerden 30 ile 40 dolara arasında bir kazanç sağlamak. Kişisel görüşümce CPM maliyeti açısından 30 dolar gibi bir fiyat bile çok yüksek, ancak Pinterest'in hedef kitlesi ve satın alma eğilimi açısından konuya bakılırsa, bazı reklamverenler Pinterest'in bu modelinden memnun kalabilirler. Pinterest reklamlarının nasıl başlayacağını görmemiz de kısa bir zaman alacağı görüşündeyim, bekleyip göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.