Doğal ve sağlıklı bebek oyuncakları üreten Bioserie, Indiegogo'da destek bekliyor

Doğal ve sağlıklı bebek oyuncakları üreten Bioserie, Indiegogo'da destek bekliyor

Kurucuları arasında Drive Yoyo’nun da kurucuları arasında yer alan Bora Samman ve Kaya Kaplancalı'nın bulunduğu Bioserie, bebeklerinin sağlığına özen gösteren anne ve babalar için bitkisel ve doğal maddeler kullanılarak üretilen güvenli bebek oyuncakları sunuyor.

Dünyada bu alandaki öncü şirketlerden birisi olmayı hedefleyen ekip, 29 Haziran 2014’e kadar uluslararası kitlesel destek (crowdfunding) platformu Indiegogo üzerinden destek arıyor.

Bioserie, bebek ürünleri pazarına, doğal bazlı bebek oyuncakları ile yeni bir soluk getirmeyi hedefliyor. Hong Kong merkezli olarak kurulan Bioserie’nin mevcut hisselerinin %66’sı yerli girişimcilerimizin elinde bulunuyor. 

all_toys_and_logo_bioserie

Ürünlerini üretirken ABD’li NatureWorks LLC firmasınca geliştirilen Ingeo markalı bioplastik hammaddesi ve diğer doğal hammaddelerden oluşan özel bir bioplastik alaşım kullanan şirket, her sene yenilenebilen bitkisel kaynakları, sağlığa zararlı petrol türevi kimyasallar içermeyen oyuncak ve bebek ürünlerine dönüştürüyor.

Şirket Cutlery set, Stacker, Rattle ve Teether isimlerindeki 4 farklı ürünü kullanıcılarına sunmak için Indiegogo’da kampanya oluşturmuş ve 88 bin dolar toplamayı hedefliyor. USDA (United States Department of Agriculture) and ASTM tarafından  %100 biobased sertifikasına sahip olan şirket, sertifikaya sahip küresel olarak satış yapabilme olanağı bulunan sınırılı sayıda şirketin arasında yer alıyor. Bioserie’nin bu yetkinlikleriyle birlikte şirket bugüne kadar Indiegogo’da yer alan en iddialı yerli proje olma özelliğini taşıdığını söyleyebiliriz.

Şirketin tüm bunlarla birlikte geçtiğimiz 2 yıl boyunca biyoplastik hammaddeli akıllı telefon kapakları üzerinde çalıştığını ve NatureWorks’ten alınan biyoplastiği ısıya ve kırılganlığa karşı dayanıklılığını kendi bünyelerinde yaptıkları çalışmalarla geliştirdiklerini aktaralım.

Geçmişten gelen tecrübelerini Bioserie üzerinde harmanlayarak ürünler geliştiren şirketin öncelikle pazar hedefleri ise Amerika, Batı ve Kuzey Avrupa ve Japonya. Önümüzdeki sene içinde şu andaki ürün çeşitliliğini ikiye katlamayı hedefleyen şirket sonrası için de küresel pazarlara daha etkili yayılmak ve pazar hakimi olabilmek için bir yatırım almayı planlıyor.

Bioserie'nin ürünlerini ve kampanyasını buradan detaylı inceleyerek destekte bulunabilirsiniz. Destekte bulunan kişilere  aynı zamanda üründen yollanacağını da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.