Apple, Beats'i 3,2 milyar dolara satın alıyor

Apple-BeatsApple bu zamana kadar yaptığı en büyük satın almaya mı hazırlanıyor sorusunu Financial Times paylaştı. Gündeme bomba gibi düşen haberde Apple'ın satın alma rakamına kadar paylaşılmasının haricinde satın almanın bazı pürüzlere rağmen gelecek hafta sonlanabileceği paylaşılıyor.

Apple, Next'in haricinde bugüne kadar en yüksek satın alması 350 milyon dolarla Primesense olan ve bu satın almasından iki hafta sonra Topsy'yi 200 milyon doların üzerinde bir bedelle bünyesine katmıştı. Apple'ın Beats'e 3,2 milyar dolara satın almayı istemesinin sebebi nedir sorusun cevabı ise Apple, Beats ürünlerii mağazalarına getirse bile Beats'in Spotify alternatifi Beats Music servisi öne çıkıyor.

New_Beats_Studio_11

iTunes şirket olsaydı Fortune 500′te 130. sırada yer alırdı yazısında iTunes'un gelirlerinin artmasına karşılık müzik satışlarında yüzde 14'lük bir gerileme olduğunu paylaşmıştık. Kullanıcıların müzik satın almaktan ziyade online müzik dinleme servislerine doğru yönelmesi Apple'ı Beats'e yönlendiren en büyük sebep olarak duruyor.

Beats'in online müzik servisi haricinde sadece kulaklık için bu rakamı vermesi çok normak bir durum olmayacağını belirtmekte yarar var. Apple Store'larda halihazırda yer verdiği markanın ürün gamını genişletmek için değil ama hem mağazada hem de Beats Music'le iTunes'ta kaybedilenin geri kazanılmasından oluşacak sinerji Apple'ı Beats'e yaklaştırmış görünüyor.

Daha önce HTC'nin yüzde 50.1'ine sahip olduğu ve kısmen hisselerini sattığı Beats'i kasasında 133 milyar dolar nakit ve türevi bulunduran Apple'ın satın alıp almayacağını önümüzdeki günlerde birlikte göreceğiz. Ancak satın alma olmasa bile anlaşılan Spotify ve rakiplerini önümüzdeki süreçte çetin bir mücadele bekliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.