Apple, Xbox için Kinect teknolojisini geliştiren PrimeSense'i 345 milyon dolara satın aldı

Apple, Xbox için Kinect teknolojisini geliştiren PrimeSense'i 345 milyon dolara satın aldı

Apple, Microsoft'un Xbox oyun konsolu için geliştirilen Kinect teknolojisinin yaratıcısı olan PrimeSense firmasını 345 milyon dolara satın aldı.

3 boyutlu sensör algılayıcı teknolojisi geliştiren PrimeSense ile Apple'ın daha önceden de masaya oturduğu iddiaları ortaya atılıyor fakat PrimeSense CEO'su tarafından konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmıyordu. Ancak İsrail'de yayın yapan bir finansal gazetenin haberine göre, Apple satın almayı bitirdi.

PrimeSense'i satın almasının ardından Apple'ın gelecek vizyonuna yeni ürünler eklenebileceği gibi, Apple PrimeSense'in hali hazırda faaliyet gösterdiği alanlardaki faaliyetlerini de genişletebilir gibi gözüküyor. Çünkü PrimeSense'i sadece Microsoft için "Xbox Kinect teknolojisini geliştiren firma" olarak anmak da büyük haksızlık olur. Bunun dışında PrimeSense farklı pazarlara çözümler üretiyor.

primesense3d

3 boyutlu sensör teknolojisi geliştiren İsrail merkezli PrimeSense'in tahmini değerlemesinin 280 ile 300 milyon dolar arasında olduğunu, ancak Apple'ın masadan 345 milyon dolarlık satın alma bedeli ile kalktığını da belirtelim. Ayrıca Apple, 2011 yılında yaptığı Anobit satın almasından sonra ikinci defa İsrail merkezli bir şirketi satın almış oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.