Sosyal medya reklam platformu Boomads, Berlin'de ofis açtı

Sosyal medya reklam platformu Boomads, Berlin'de ofis açtı

Hürriyet İnternet Grubu bünyesinde yer alan Boomads'ı sosyal medya reklamcılığı ve içerik pazarlama üzerine çalışan bir şirket olarak tanımlayabiliriz. Bu yazıda sizlere şirketin Berlin'de açtığı ofisten bahsedeceğiz.

2011 yılında Hürriyet'in gücüne arkasına alarak bağımsız yayıncılarla markaları buluşturma amacıyla yola çıkan Boomads, bugüne kadar aralarında Apple, Coca Cola, Microsoft, Unilever, Adidas gibi global markaların da bulunduğu 150’den fazla markayla 200’ün üzerinde farklı kampanyaya imza attı.

Boomads ile blog, yerel haber siteleri ve forumlar; Hürriyet'in de desteğiyle sitelerine trafik ve görününürlük sağlarken aynı zamanda kendilerine bir gelir kapısı açıyor. Reklamverenler ise bağımsız yayıncılara ulaşarak video, yazı, görsel ve daha bir çok içerik aracılığıyla ürünlerini insanlarla buluşturabiliyor. Şu an Boomads bünyesinde 30 binin üzerinde yayıncı yer alıyor.

Berlin ofisinin açılmasıyla global olarak önemli bir adım atan şirket, ülkenin önde gelen medya kuruluşu Bild ile de şimdiden protokol imzalamış. Bu arada Berlin ofisinin başına da Boomads Kurucu Direktörü Onur Kabadayı geçmiş. Diğer yandan Boomads'ın Almanya'da Bild haricinde 500'ün üzerinde bağımsız yayıncıyla da anlaştığını paylaşalım.

Arkasında Hürriyet gibi bir gücün olmasının avantajını fazlasıyla kullandığını söyleyebileceğimiz Boomads, görünen o ki Berlin ofisiyle beraber Avrupa'da da önemli medya kuruluşlarıyla anlaşarak markalara hizmet vermeyi planlıyor. Almanya ise hem medya gücü hem internet girişimleri için uygun yapısı hem de Avrupa'da öne çıkan internet kullanımıyla şirketin bu hedef için seçtiği ilk lokasyon olmuş.

boomads-berlin
Berlin'de protokol anlaşmasının imzalandığı günden bir kare

Son olarak konuyla ilgii Hürriyet İçerik ve Topluluk Yönetimi Servislerinden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Erhan Acar'ın görüşlerini de paylaşalım: "eMarketer’ın son araştırmasına göre, Avrupa’nın en çok dijital reklam harcaması yapan ülkeleri sıralamasında Almanya ikinci sırada yer alıyor ve Alman dijital pazarı, yıllık %12’lik bir oranda, hızla büyüyor. Ayrıca içerikle pazarlama, (content marketing) Avrupa’nın bir çok pazarında olduğu gibi Alman reklamverenler için de git gide daha büyük bir önem kazanıyor ve medya planlarının vazgeçilmez bir parçası haline geliyor.

Bu nedenle, Avrupa pazarına Almanya’nın lider gazetesi Bild işbirliğiyle ve yerel  bir takım kurarak girmek, Boomads için oldukça büyük ve avantajlı bir adım. Berlin ofisimiz bundan sonraki Global açılım sürecinin  kalbi konumunda yer alacak."

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.