A/B Testing aracı Optimizely, 57 milyon dolar yatırım aldı

A/B Testing aracı Optimizely, 57 milyon dolar yatırım aldı

Sizlere bundan 3 ay önce tanıttığımız Optimizely, az önce açıklanan habere göre 57 milyon dolar değerinde bir yatırım aldı.

Kullanmanız için herhangi bir teknik bilginiz olması gerekmeyen Optimizely ile web sitenize küçük bir kod ekleyerek (Google Analytics gibi) girişimin size sağladığı panel üzerinde A/B Testing senaryolarınızı uygulayabiliyorsunuz.

Optimizely'i uzun uzun anlattığımız yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

B serisi yatırım olarak kasasına 57 milyon dolar koyan Optimizely, bugüne kadar aralarında Starbucks ve Salesforce gibi isimlerin de yer aldığı 7 bin para ödeyen müşteriye ulaşmış. En çok trafik alan ilk 10 bin web sitesinden yüzde 5'ine dokunan Optimizely, kurulduğundan bu yana 500 bin senaryoyu, toplamda 7 milyar defa müşterilerinin kullanıcılarına ulaştırmış.

Şirketin bugüne kadar ulaştığı müşteri rakamı: 7 bin

2010 yılında yayın hayatına başlayan Optimizely; aralarında Andreessen Horowitz ve Bain Capital Ventures'ın da bulunduğu bir grup yatırımcıdan 57 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin bu yatırımı uluslararası büyüme ve pazarlama faaliyetleri için kullanması olası gözüküyor. Diğer yandan kısa bir süre önce mobil platformlar için de planlarını paylaşan şirketin bu doğrultuda da hızla büyümesi oldukça muhtemel.

Optimizely konusunda ilgi çekici noktalardan biri de girişimin erken aşama yatırımcılarından birinin Aydın Şenkut olması. Silikon Vadisi'nin önde gelen melek yatırımcılarından biri olan Şenkut, şirketin aldığı bu yatırım sonrası başarı hikayelerine bir yenisini daha eklemiş oldu.

San Francisco merkezli Optimizely'nin şu an 175 çalışanı bulunuyor.Optimizely hakkında yazdığımız inceleme yazısına buradan, şirketin A/B Testing hakkında hazırlamış olduğu infografiğe de şuradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.