TRAFI toplu taşımada gerçek zamanlı trafik bilgisine Bursa'yı da dahil etti

TRAFI toplu taşımada gerçek zamanlı trafik bilgisine Bursa'yı da dahil etti

Ekim ayında tohum yatırımı aldıktan sonra bu yılın başında ülkemize giriş yapan gerçek zamanlı toplu taşıma planlama uygulaması Trafi büyümeye devam ediyor. Litvanya merkezli girişim henüz bir yaşında olmasına rağmen tohum yatırımı aldıktan 2 ay sonrasında İstanbul'la adım attığı, sonrasında Ankara ve İzmir'i dahil ettiği Türkiye veritabanına şimdi de Bursa'yı ekledi.

Haritada trafik durumu bilgisi sunan servislerden farklı olarak, metro gibi trafikten bağımsız olan ama yine de gecikmeler görülebilen toplu taşıma araçlarını da gösteren Trafi, yeni güncellemeyle İstanbul'da feribot hatlarını da sisteminde göstermeye başladı.

Kullanıcıya deniz, kara, metro seçenekleri arasından en hızlı seçeneği anlık olarak sunabilmesi, alternatiflerin hızlı değerlendirilebilmesi açısından ayrıca önem taşıyor.

Bursa'da haritasının haricinde tasarımında da yenilenmeye giden Trafi yeni bir özelliği de devreye almış; Kullanıcının sürekli sorguladığı yollarla ilgili kişiselleştirilmiş sonuçlar gösteriliyor. Trafi'yi 'yi denemeyen Android kullanıcıları buradan, iOS kullanıcıları buradan indirip kullanmaya başlayabilirler.

Tohum yatırımı aşamasını tamamlayan yabancı bir girişimin yurt dışı büyümesini, komşu Estonya ve Letonya'yı saymazsak, Türkiye'den başlatması firma için de ilginç bir tercih. CEO ve kurucu ortak Martynas Gudonavicius, Ocak'ta Webrazzi'nin sorularını yanıtlarken, İstanbul'u seçme nedenlerinin başında karmaşık trafik yapısının ve trafik çözümleri üretirken test sahası olarak kullanılabilecek mükemmel bir fırsat olmasıbıb geldiğini söylemişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.