Google Titan Aerospace'i satın aldı

Google insansız hava araçları üreticisi Titan Aerospace'i satın aldı. Hatırlayacağınız gibi Facebook daha önce Titan Aerospace'i 60 milyon dolara satın almak için harekete geçmişti.

Ancak daha sonra insansız hava araçları üretme planını Connectivity Lab'le gerçekleştireceğini bunun için de Birleşik Krallık'tan Ascenta şirketi ile anlaştığını duyurmuştu.

Google'ın şimdiye kadar adı Facebook'la anılan Titan Aerospace'i satın alması, iki şirket arasında dünyanın az gelişmiş bölgelerinde interneti yaygınlaştırmak için  rekabetin ne kadar kızıştığının bir göstergesi.

The Wall Street Journal'ın ilk duyurduğu habere göre, Google, Titan Aerospace'in insansız hava araçlarını, tıpkı Facebook gibi balonlarla interneti yaygınlaştırma projesi Project Loon için kullanacak.

Daha önceki haberimizde paylaştığımız gibi, Titan'ın insansız hava araçları yeryüzünün gerçek zamanlı yüksek çözünürlüklü fotoğraflarını çekebiliyor. Bunu Google'ın Haritalar gibi servislerinde kullanılabileceğini ön görmek zor değil.

Google'ın Titan Aerospace'i ne kadara aldığı henüz paylaşılmıyor. Ancak anlaşma Facebook ve Google arasındaki dünyanın internete erişemeyen nüfusunu kapsama alanlarına dahil etme yarışının daha da hızlanacağına işaret ediyor.

2012 yılında kurulan Titan, güneş enerjisiyle çalışan uydu platformları üretiyor. Yer yüzünün gerçek zamanlı, yüksek çözünürlükte fotoğrafları, ses ve veri servisleri ve diğer atmosfer bazlı sensör sistemleri sağlayıcısı Titan’ın şimdiye kadar en çok ses getiren ürünü SOLARA adını verdiği insansız hava araçları oldu.

Konuyla ilgili yeni haberler geldikçe paylaşmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.