Tesco, Türkiye'ye açılan Sociomantic'i 100 milyon dolar üzeri bir bedelle satın aldı

Tesco, Türkiye'ye açılan Sociomantic'i 100 milyon dolar üzeri bir bedelle satın aldı

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye adım attığını duyurduğumuz Sociomantic, Tesco tarafından satın alındı. Sociomantic bu satın almayla dünyanın en büyük ikinci perakende mağazası olan Tesco'nun sahip olduğu dunhumby'ye dahil oluyor. Müşterileri arasında Coca Cola, P&G gibi önemli markaların bulunduğu dunhumby sadakat programları uyguluyor.

CRM çözümünde kişiye özel kampanya kurgusuyla dikkat çektiğini belirttiğimiz Sociomantic'in satın alması dunhumby'nin dijitalde gördüğü değerin bir göstergesi. Nitelim dunhumby'nin CEO'su Simon Hay'ın Sociomantic satın almasıyla ilgili Dijital Pazarlamada Devrim Yapma Zamanıdır başlığında  kaleme aldığı blog yazısında Sociomantic'le Tesco'nun dünya genelinde 430 milyon müşterisinin onlineda yeni bir deneyim yaşayacağını belirtmiş.

1989'de kurulan ve 2200 çalışanıyla hizmet veren Londra merkezli Dunhumby'nin 2009'de kurulan 200 çalışanı olan Berlin merkezli Sociomantic'in teknolojisinden yararlanacağı ve  Socimantic'in var olan diğer müşterilerine ilerleyen süreçte hizmet vermeye devam edeceği belirtilen noktalar arasında yer alıyor. 

Açıklama yapılmayan rakamlardan biri de satın alma işlemine dair oluyor. Konuyla ilgili BusinessInsider'ın 200 milyon dolar rakamını telafuz ettiğini TechCrunch'ınsa temkinli davranarak 100 milyon doların üzerinde bir rakam olarak açıkladığını belirtelim. Sociomantic'le ilgili daha fazla bilgi almak için Gerçek zamanlı reklam teknolojisi sunan Sociomantic Labs, Türkiye ofisini açtı yazımıza, dunhumby içinse aşağıda yer alan videoyu incleyebilirsiniz;

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.