Instagram, Foursquare mekanları yerine Facebook mekanlarını görüntülemeyi test ediyor

Instagram, Foursquare mekanları yerine Facebook mekanlarını görüntülemeyi test ediyor

Instagram bir fotoğraf paylaşım uygulaması olarak çekilen fotoğrafları GPS ya da Foursquare aracılığıyla etiketliyor. Instagram'a yüklenen fotoğraflarda kullanıcı adının altında gözüken mekanlar şu anda Foursquare üzerinden geliyor.

Facebook tarafından satın alınan Instagram, üçüncü parti servis olarak API desteği ile kullandığı Foursquare'den vazgeçerek Facebook mekanlarını kullanmaya başlayacak.

Şu andan itibaren testlere başlayan Instagram, Foursquare mekanları yerine Facebook mekanlarını kullanmaya başlayacak. Facebook mekanlaro ve check-in konusunda bir türlü başarıya ulaşamayan Facebook, Instagram aracılığıyla yaptığı bu atakta Facebook mekanlarının kullanımını artırmaya çalışıyor.

Bildiğiniz gibi son olarak Microsoft tarafından stratejik bir yatırım alan Foursquare'in Facebook'un check-in özelliğine karşı  verdiği savaşı kazandığı herkes tarafından kabul görüyordu.

Foursquare CEO'su Dennis Crowley ve Instagram CEO'su Kevin Systrom'un çok yakın arkadaş oldukları biliniyor. Ancak Facebook'un, Foursquare ile olan bağını koparması halinde, bu Foursquare cephesi için hiç de iyi bir haber olmayacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.