Microsoft'tan Foursquare'e 15 milyon dolarlık stratejik yatırım

Microsoft'tan Foursquare'e 15 milyon dolarlık stratejik yatırım

Microsoft, New York merkezli yer bildirim uygulaması Foursquare'e 15 milyon dolarlık bir stratejik yatırım yaptı.

Geçtiğimiz yılın hemen sonunda 35 milyon dolarlık bir yatırım alan Foursquare, 600-650 milyon dolar olan tahmini değerlemesini ve mali yapısını, Microsoft'tan aldığı 15 milyon dolarlık yatırımla daha da güçlendirmiş oldu.

Microsoft'un Foursquare yatırımı, geçtiğimiz yaz aylarında da ortaya çıkmıştı ve bu haberi de sizlerle paylaşmıştık. Bugün aynı zamanda CEO değişikliği yaşayan Microsoft ile ilgili bu haberin duyurulması borsadaki hisselere olumlu yansıdı.

Microsoft'un Foursquare için yaptığı 15 milyon dolarlık yatırım aslında stratejik bir yatırım. Yatırım, ilk kez Wall Street Journal'da yer alan ve Foursquare CEO'su Dennis Crowley'nin verdiği röportaj ile duyurulmuş oldu. Crowley, yatırımın aslında Microsoft ile yapılmış uzun süreli bir kontrat içerdiğini ve Foursquare datalarının, Microsoft'un işletim sistemi ve Bing arama motorunda kullanılmasını içerdiğini de aktardı.

Kısacası bundan sonra Microsoft, Foursquare'in datalarını kullanabilecek. İlk akla gelen kullanım alanlarından birisi de Bing arama motoru sonuçlarında, Foursquare ile entegre çalışan ve Foursquare mekanları ile ilgili bilgilerin direkt olarak Foursquare üzerinden gelebilecek olması. Bunun yanı sıra, Bing haritalar da Foursquare datalarının kullanılabileceği bir başka alan.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.